Mouton og Lafite knuser domenehai

En ung engelskmann som i 1999 kjøpte blant annet domenenavnene til to av verdens mest kjente vinprodusenter; Lafite og Mouton, forsøkte å forhandle seg frem til en høyere salgspris fra disse men endte nylig opp med en bitter erfaring.
Redaksjonen
15 Desember 2002 - 02:00

En ung engelskmann som i 1999 kjøpte blant annet domenenavnene til to av verdens mest kjente vinprodusenter; Lafite og Mouton, forsøkte å forhandle seg frem til en høyere salgspris fra disse men endte nylig opp med en bitter erfaring.

Den vinelskende Nicholas Gebbie, en tidligere student på 24 år, registrerte i 1999 forskjellige avarter av navnene til Château Lafite-Rothschild og Château Mouton-Rothschild som internett-adresser. En ikke ukjent tankegang og fremgangsmåte for personer som gjør dette i stor stil og derfor gjerne kalles domenehaier.

I tiden etter 1999 har han kontaktet vinslottene for å tilby overføring av navnene mot et par kasser av deres vin. Han hadde nok ikke regnet med de reaksjoner han fikk i retur.

For selv om begge vinslott eies av Domaines Baron de Rothschild reagerte Mouton-Rothschild med advokater mens Latite-Rothschild svarte med å invitere Gebbie på lunsj. Marie-Madeleine Saintout, Domaines Rothschilds advokat, fortalte at begge slott var villige til å inngå en avtale, men at Gebbie krevde for mye. - Vi tilbød ham noen flasker samt å dekke hans kostnader, men Gebbie ville ha mer. Forhandlingene pågikk et helt år. Til slutt gikk vi lei hele saken, og gikk derfor til rettslige skritt.

Les mer her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her