Kaffebar
Nå er kaffebarens hemmelighet avslørt

Nå er kaffebarens hemmelighet avslørt

Denne kaffebaren har som mål å avsløre kaffesnobberi. Kanskje føler noen seg lurt i etterkant?
Redaksjonen
01 August 2016 - 10:00

Kaffen du får servert på The Secret Coffee Shop er nemlig Coop-kaffe, for øvrige Norges meste solgte, men det vet de mange kaffetørste gjestene først nå. For siden åpningen tidligere i høst har kaffens opprinnelse vært holdt hemmelig. Men The Secret Coffee Shop ble raskt populær og på en måned var 3700 gjester innom. Dermed ble The Secret Coffee Shop en av Grünerløkka mest populære kaffebarer.

 

Hele greia er imidlertid et eventstunt skapt av eventbyrået We Are Live på vegne av Coop for å undersøke teorien om kaffesnobberi.

– Vi ønsket å få frem at kvaliteten på vår kaffe er fantastisk bra. I Oslo, og spesielt på Grünerløkka er folk svært godt vant. Legger du turen fra nederst i Markveien og opp til Ringen kino, vil du passere hele 13 kaffebarer. Derfor åpnet vi en kaffebar for å teste om vår kaffe holdt mål blant landets tøffeste konkurrenter. Vi har fått en utrolig respons på kvaliteten, så dette er veldig gøy, sier Lise Mette Kjellberg, kommunikasjonsrådgiver i Coop Norge.

I løpet av den korte tiden har 3700 personer besøkt kaffebaren, og nesten alle har gitt sine tilbakemeldinger; 67 prosent syntes kaffen var «magisk» og 31 prosent syntes den var «helt god».

To tredeler syntes kaffen var magisk.

 

The Secret Coffee shop er også blitt populært i sosiale medier. På Instagram ble bilder med #thesecretcoffeshop delt 79 ganger i løpet av 4 uker. Kaffebaren har fått 2194 fans på FB og 914 på Instagram.

Skyhøy kunnskap

Andreas Prestmo har fungert som barista hos kaffebaren. Han mener at grunnen til at storbyfolk har andre preferanser enn resten av landet dreier seg om tettheten av kaffebarer og økt fokus på gode råvarer og kaffefaget over tid. Oppblomstringen av ulike håndbryggere til hjemmebruk har også hatt mye å si.

– Dette har mye med tilgangen på kaffebarer med spesialistfokus å gjøre, forteller Prestmo. – Her på Grünerløkka er det flere små kvalitetskaffebarer i absolutt verdensklasse, noe som gjør at folk har blitt både litt bortskjemte og samtidig bevisste og kunnskapsrike, sier han.

Undersøkelsen gjort av Coop viser at Oslo-folk har andre preferanser enn resten av landet når det gjelder innkjøp av sin daglige kaffe. Folk i Oslo er de i Norge som for eksempel drikker minst kaffe fra store produsenter og heller kjøper kaffen sin på kaffebar.

- Det er ikke sånn at det bare er den kaffen man kjøper på kaffebarer som kan gi et godt brygg. Riktig utstyr, gode teknikker og gode, ferske råvarer er helt avgjørende, avslutter han.  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her