Nå kan du få snål frukt flere steder

Nå kan du få snål frukt flere steder

Bunnpris lanserte konseptet «snål frukt» i Trondheim i vinter. Nå utvides det til Oslo.

Snål frukt er rett og slett frukt og grønt som ikke kommer gjennom nåløyet. Ikke på grunn av dårlig smak, men på grunn av feil form eller størrelse.

Lavere pris

Varene som er like gode risikerer å bli destruert. Det vil ikke folkene i Bunnpris ha noe av. I stedet har butikkjeden opprettet egne «snåle» avdelinger i butikkene, hvor kundene kan plukke med seg frukt og grønt som selges til en langt lavere pris.

Også studentene er engasjert i å redusere matsvinn

Ideen kommer fra kjøpmann Rune Langlie på Bunnpris Tonstad i Trondheim. Han leste om en bonde på Oppdal som i fjor måtte pløye ned et stort parti poteter som var for små til å bli tatt inn i butikk.

-På det tidspunktet hadde vi ikke systemer til å ta det inn, men det ga oss en tankevekker, sier Langlie.

Alle må bidra

I dag kastes 30 prosent av all mat som produseres. Matsvinn foregår i alle ledd i næringskjeden, men mye av skylden for svinnet blir lagt på forbrukerne.

-Vi i Bunnpris mener at produsenter og dagligvarebransjen også må ta sitt ansvar. Vi har i gjennom pilotperioden fått bevist at våre kunder er opptatt av å kaste mindre mat, og vi ønsker nå å gjøre snål frukt og grønt tilgjengelig for flere. Snål Frukt og Grønt er en invitasjon til våre kunder om et samarbeid for å ta i bruk jordas ressurser på en bedre måte. Da må hele næringskjeden bidra, heter det i pressemeldingen.

Det er sågar planer om å lage mat av søppel

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen