Nå plukkes det vindruer ved ÷35 grader

Den kanadiske vinhøsten (vinteren) har akkurat begynt. Temperaturen i vinmarkene går ned mot hele 35 minusgrader. Og det tegner til å bli det beste år for icewine noensinne.

Like før julaften startet plukkerne den kjølige oppgaven med å høste inn druer til det som skal bli årets produksjon av kanadisk icewine. Ved ÷8 grader, som er øvre grense for innhøstingstemperatur, er druene harde som klinkekuler. Donald Ziraldo, deleier av Inniskillin i Niagara, forteller at temperaturen i hans vinmarker den dagen i løpet av kort tid falt til minus 14 grader.
 
Vindyrkerne er svært begeistret for både kvalitet og størrelse på årets avling. Registreringer viser at dette blir det største og beste år for icewine i manns minne.
 
- Dette er den største avling av Vidal og Riesling vi noensinne har produsert, uttaler Paul Speck, president i "Henry of Pelham".
 
- Etter fjorårets dårlige sesong forsøker vi i år å ta igjen det tapte. Kvaliteten er fantastisk, og det er også merkelig å kunne gjennomføre innhøstingen på dagtid. Normalt må vi vente til kvelden før druene er kalde nok, fortsetter han.
 
Kilde: Decanter

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen