Nei til salg av Taittinger

Pierre-Emmanuel Taittinger i det sagnomsuste champagnehuset Taittinger har avfeid et bud på selskapet.
Redaksjonen
30 Januar 2007 - 12:34

Budet på det velrenommerte champagnehuset kom fra fetteren til Taittinger og kunne ha gitt han kontroll over huset.

Men Pierre-Emmanuel slår derimot fast på at det er han som skal drive selskapet.

Taittinger vendte tommelen ned for et bud fra Amaury Taittinger, som ønsket å kjøpe minst 51% av aksjene i verdens sjette største champagneprodusent.

Ikke til salgs
- Taittinger ble solgt for seks måneder siden til meg selv og banken Credit Agricole, sier Pierre-Emmanuel Taittinger til just-drinks.com.

- Vi eier selskapet med 100 prosent, og det er ikke til salgs. Så enkelt er det. Jeg kunne like gjerne ha sagt at jeg vil kjøpe katedralen i Reims, men den er ikke til salgs den heller. Slikt sett er det ikke noe seriøst tilbud.

Tilbake i familiens eie
Tidligere denne måneden ble Pierre-Emmanuel Taittinger enig med Credit Agricole om at han selv, sammen med andre familiemedlemmer, skulle kjøpe 37 prosent av selskapet.

Banken kjøpte champagnehuset i fjor. Dette skjedde med støtte fra Pierre-Emmanuel Taittinger og andre familiemedlemmer. Selger var det private amerikanske selskapet Starwood Capital.

Krig i familien
En talsmann for Amaury Taittinger sier at tilbudet fortsatt står ved lag.

- Amaury vil ikke at dette skal utvikle seg til en familiekonflikt. Han er bare interessert i å trå til dersom det er nødvendig.

Men han er bare interessert i å kjøpe en kontrollerende post på mellom 51 og 100 prosent, sier talsmannen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også fiskegrateng lages
Dagens rett

Slik kan også fiskegrateng lages

Å gratinere fisk er en velkjent måte å få hele familien til å spise fisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her