Nicolas Feuillatte 3. størst i verden

Gode tall for 2005 har ført til en forandring i toppen av listen over verdens ledende champagneprodusenter.

Champagnehuset Nicolas Feuillatte kan se tilbake på et meget positivt år 2005. I en studie gjennomført av Impact Databank, er selskapet nå det tredje største champagnehuset i verden med 655 000 niliters kasser champagne distribuert over hele verden. I perioden 2000 - 2005 hadde selskapet en gjennomsnittlig økning på hele 9,4 % per år. Fjoråret viste en positiv økning på 8,2 %, og dermed rykket de to plasser opp fra fjorårets femteplass.

Det er fremdeles et godt stykke igjen før Feuillatte tar igjen de to husene i toppen - Moët & Chandon (2 725 000 kasser) og Veuve Clicquot (1 275 000 kasser), som begge eies av LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy).
 
De ti største champagnehusene har over de siste fem årene sett en gjennomsnittelig økning i salget på 4%, hvorav 2,3% det siste året alene.
 
Kilde: Engelstad

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen