NM er avlyst

NM i institusjonskokkefaget for lag 2009 er avlyst. Årsaken er for få påmeldte.
Redaksjonen
07 Oktober 2008 - 12:20

- Vi arrangerer ikke NM for enhver pris. Vi skal plukke ut seks kvalifiserte lag blant fem innsendte bidrag. Det lar seg rett og slett ikke gjøre, sier leder Britt R. Sørø i Kost- og ernæringsforbundet.
 
NM skulle opprinnelig arrangeres på Smak 09 på Norges Varemesse på Lillestrøm 6. februar neste år. Men da fristen for påmelding gikk ut 19. september hadde det bare kommet inn fem forslag til NM.
 
Lav deltagelse
- Deltagelsen har aldri vært så lav som i år. Med så laber interesse blir det ingen reell konkurranse, sier Sørø.
 
Oppgaven i år hadde fokus på mat til ungdom på internatskole. To av de tolv ungdommene det skulle lages mat til har laktoseintoleranse og dette måtte tilpasses alle måltidene. Det skal serves frokost, varm lunsj, middag og dessert.
 
NM-reglene krever at deltakerne sender inn meny og oppskrifter, utfylt råvare- og krydderliste, i tillegg til at måltidene skal pris-, energi- og fettberegnes.
 
Klare regler
- Konkurransereglene er klare. Vi har også laget en sjekkliste som er veldig detaljert, så det skal ikke være mulig å misforstå kravene. Likevel har vi fått inn bidrag som er mangelfulle og som ikke svarer helt til oppgaven, sier Britt R. Sørø.
 
Men tross den vanskelige situasjonen som er oppstått er hun tydelig på at Kost- og ernæringsforbundet ikke kan fire på konkurransereglene.
 
Viktig med status
- NM er vårt største markedsføringstiltak og vi skulle mer enn gjerne deltatt på Smak09. Men som arrangør kan vi ikke sende lag til NM-finalen som ikke er kvalifiserte. Statusen til faget vårt er viktig og vi kan ikke signalisere at det egentlig ikke er så nøye om deltakerne faktisk kan det som etterspørres, sier Britt R. Sørø.
 
Kost- og ernæringsforbundet vil nå evaluere NM-arrangementet og gå igjennom konkurransereglene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her