- Rør sammen majonesen og pikset kremfløte og smak blandingen til med appelsinsaft, salt og pepper. Gjør sellerien i stand og høvle den fint.
 
- Skjær og plukk løs kalkunkjøttet fra benene, og skjær det i små terninger.
 
- Fjern kjernehusene fra eplene og skjær eplekjøttet i terninger.
 
- Skyll og rist vannet godt av salathodet. Hold av 5-6 av de lekreste bladene og skjær de øvrige i strimler.
 
- Skrell appelsinen og skjær den i skiver, og skjær over disse én gang.
 
- Vend kalkunkjøttet, selleri, epleterninger og hele salatstrimler i majonesblandingen. Smak til med salt og pepper samt Tabasco.
 
- Legg hele salatblad på et fat, fordel kalkunsalat oppå og pynt til slutt med halve appelsinskiver.
 
Tips: Salaten har godt av å stå på et kjølig sted i 30 minutter før servering. Vent med å legge på appelsinskivene til like før salaten kommer på bordet.
Tips: Du kan fint bruke kyllingkjøtt i denne salaten. 
Se våre andre oppskrifter på kalkunsalat
Lekre oppskrifter med kalkun
Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev