NM er avlyst

NM i institusjonskokkefaget for lag 2009 er avlyst. Årsaken er for få påmeldte.

- Vi arrangerer ikke NM for enhver pris. Vi skal plukke ut seks kvalifiserte lag blant fem innsendte bidrag. Det lar seg rett og slett ikke gjøre, sier leder Britt R. Sørø i Kost- og ernæringsforbundet.
 
NM skulle opprinnelig arrangeres på Smak 09 på Norges Varemesse på Lillestrøm 6. februar neste år. Men da fristen for påmelding gikk ut 19. september hadde det bare kommet inn fem forslag til NM.
 
Lav deltagelse
- Deltagelsen har aldri vært så lav som i år. Med så laber interesse blir det ingen reell konkurranse, sier Sørø.
 
Oppgaven i år hadde fokus på mat til ungdom på internatskole. To av de tolv ungdommene det skulle lages mat til har laktoseintoleranse og dette måtte tilpasses alle måltidene. Det skal serves frokost, varm lunsj, middag og dessert.
 
NM-reglene krever at deltakerne sender inn meny og oppskrifter, utfylt råvare- og krydderliste, i tillegg til at måltidene skal pris-, energi- og fettberegnes.
 
Klare regler
- Konkurransereglene er klare. Vi har også laget en sjekkliste som er veldig detaljert, så det skal ikke være mulig å misforstå kravene. Likevel har vi fått inn bidrag som er mangelfulle og som ikke svarer helt til oppgaven, sier Britt R. Sørø.
 
Men tross den vanskelige situasjonen som er oppstått er hun tydelig på at Kost- og ernæringsforbundet ikke kan fire på konkurransereglene.
 
Viktig med status
- NM er vårt største markedsføringstiltak og vi skulle mer enn gjerne deltatt på Smak09. Men som arrangør kan vi ikke sende lag til NM-finalen som ikke er kvalifiserte. Statusen til faget vårt er viktig og vi kan ikke signalisere at det egentlig ikke er så nøye om deltakerne faktisk kan det som etterspørres, sier Britt R. Sørø.
 
Kost- og ernæringsforbundet vil nå evaluere NM-arrangementet og gå igjennom konkurransereglene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen