NM for Vinkelnere i Stavanger kommende helg

Som et ledd i Stavanger vinfest arrangeres det Norgesmesterskapet for Vinkelnere i Stavanger, på Restaurant Gaffel og Karaffel, Øvre Holmegate 20, 15.-16. april. Finalen vil bli avholt lørdag 16. april fra kl 14.00.
Redaksjonen
13 April 2005 - 02:00

Årets NM er uttakning til Nordisk mesterskap på Island senere i år og Verdensmesterskapet i Spania 2007. Norge har fra før den regjerende Nordiske mester og målene er en plass på pallen i 2007.

I dommerpanelet sitter Skandinavias fremste innen vin og drikke, med Arne Ronold i spissen. Arne Ronold er skandinavias eneste Master of Wine (MW) og har skrevet en rekke bøker om vin og mat som også selger internasjonalt bra. Mia Mårtensson fra Sveriges eneste 2 stjerners restaurant, Edsbacka Krog, representerer Sverige i dommerpanelet.

NM har i år 10 deltagere, og semifinalen finer sted på fredag og finale på lørdag 16. april. Årets Nordiske mester, Robert Lie, som akkurat har åpnet en av de mest kritikerroste restauranter i Oslo på mange år; Restaurant Oscarsgate, stiller som en sterk kanditat til årets norgesmestertittel.

Moët Hennessy er i år hovedsponsor og Antinori er delsponsor. Begge disse lager noen av verdens fineste viner fra sine respektive områder. Vin fra disse vil benyttes under konkurransen der også representanter fra leverandørene samt smaksprøver vil være tilgjengelig.

I forbindelse med NM vil Norge som første land i verden lansere et vinkelnerlandslag. Dette er ifølge Presidenten i den Norske Vinkelnerforeningen, Ken Engebretsen, noe som vil vekke stor oppmerksomhet i det internasjonale vinkelnermiljøet. Laget vil trenes av Knut Espen Misje, Dan Lystad og Ken Engebretsen.

På pressekonferansen etter finalen vil det bli anledning til fotografering og spørsmål omkring både NM og landslaget, samt servering av Möet & Chandon champagne. Du inviteres til gourmetmiddag på kvelden, der alle deltagere, vinkelnerstyret, produsenter og en rekke herlige viner er tilgjengelig. Ta kontakt med Ken Engebretsen på 90 13 68 83 for påmelding.

Stavanger vinfest er en årlig begivenhet som hvert år samler det som er av vin og matglade menesker fra hele landet til en uke med fokus på det beste av det beste innen vin og mat. I år er det mange kjente produsenter på besøk og oversikten finner du her: www.stavangervinfest.no

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her