Kokkekonkurranse
NM-gull til Statholdergaarden og Oslo Militære Samfund

NM-gull til Statholdergaarden og Oslo Militære Samfund

Øyvind Bøe Dalselv ble Norges beste kokk og Mathias Thoresen tok servitørgullet i årets mesterskap.
Aase E. Jacobsen
17 September 2016 - 19:39

NM i kokkekunst og NM for servitører er årets høyest hengende priser for restaurantbransjen, og det er to «gjengangere» som toppet pallen i de respektive klassene. Soussjef på Statholdergaarden Øyvind Bøe Dalselv (26) har gjort seg bemerket i mange kokkekonkurranser de siste årene samt som deltaker på kokkelandslaget. I år var altså tiden moden for å gå helt til topps.

Ifølge dommerpanelet var «Dalelv suverent best og leverte spennende og gode smaker, utsøkt teknikk, ferdigheter på kjøkken». Marius Dragstad Kjeldsrud som til daglig jobber på Søllerød Kro i Danmark. Tredjeplass gikk til Lene Rabben Kjødesom, Brasserie Blanche.

Mathias Thoresen under kvalifiseringen til World Skills i 2015. Foto: Julie H. Amundsen

Den 21 år gamle hovmesteren på Oslo Militære Samfund, Mathias Thoresen har de siste to årene seilet opp som en sterk kandidat i servitørklassen. I fjor vant han Norgescup for lærlinger, deltok i World Skills og tar altså NM-gull i år. Det ligger utallige timers trening bak en slik bragd. Med seg på pallen fikk han kollega Rolf-Eyvind Wenstad, restaurantsjef på Oslo Militære Samfund. Nummer tre ble fjorårsvinner, Marius Fidje Tjelta, Lysebu som for øvrig ble nummer tre i den nordiske servitørfinalen tidligere i år.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her