Kokkekonkurranse
NM-gull til Statholdergaarden og Oslo Militære Samfund

NM-gull til Statholdergaarden og Oslo Militære Samfund

Øyvind Bøe Dalselv ble Norges beste kokk og Mathias Thoresen tok servitørgullet i årets mesterskap.
Aase E. Jacobsen
17 September 2016 - 19:39

NM i kokkekunst og NM for servitører er årets høyest hengende priser for restaurantbransjen, og det er to «gjengangere» som toppet pallen i de respektive klassene. Soussjef på Statholdergaarden Øyvind Bøe Dalselv (26) har gjort seg bemerket i mange kokkekonkurranser de siste årene samt som deltaker på kokkelandslaget. I år var altså tiden moden for å gå helt til topps.

Ifølge dommerpanelet var «Dalelv suverent best og leverte spennende og gode smaker, utsøkt teknikk, ferdigheter på kjøkken». Marius Dragstad Kjeldsrud som til daglig jobber på Søllerød Kro i Danmark. Tredjeplass gikk til Lene Rabben Kjødesom, Brasserie Blanche.

Mathias Thoresen under kvalifiseringen til World Skills i 2015. Foto: Julie H. Amundsen

Den 21 år gamle hovmesteren på Oslo Militære Samfund, Mathias Thoresen har de siste to årene seilet opp som en sterk kandidat i servitørklassen. I fjor vant han Norgescup for lærlinger, deltok i World Skills og tar altså NM-gull i år. Det ligger utallige timers trening bak en slik bragd. Med seg på pallen fikk han kollega Rolf-Eyvind Wenstad, restaurantsjef på Oslo Militære Samfund. Nummer tre ble fjorårsvinner, Marius Fidje Tjelta, Lysebu som for øvrig ble nummer tre i den nordiske servitørfinalen tidligere i år.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her