Nordisk Mesterskap i teatersetting

Culinary Stavanger 08 byr på mange godbiter til sommeren. Som en del av storhusholdningsmessen Buffet er en helt egen faghall tilegnet vin og andre drikkevarer.
Redaksjonen
23 April 2008 - 16:00

Organiseringen av hallen, som har fått navnet Sommelier Arena, er et samarbeid mellom Buffet og Norsk Vinkelnerforening.
 
Norsk Vinkelnerforening vil sørge for at det Nordiske Mesterskapet for sommelierer blir et skikkelig publikumsevenementet.
 
Tirsdag 1. juli går innledende runder (semifinaler) av stabelen med fokus på teori, mens 2. juli fra klokken 11.00 til 15.00 åpnes det som nærmest kan sammenlignes med en teaterscene.
 
Reell situasjon
Finalistene i mesterskapet vil bli konfrontert med en reell restaurantsituasjon. Gjestene setter vinkelnerne på prøve, kanskje litt mer enn en vanlig restaurantgjest ville tillate seg.
 
Scenen for mesterskapet vil ligge midt i Sommelier Arena, og vil bygges om slik at den nærmest ligner en restaurant med plass til publikum.
 
Dermed kan tilskuerne følge de tre finalistene gjennom de ulike oppgavene de blir tildelt. For å gjøre det hele litt ekstra vanskelig skal det hele presenteres på engelsk. Blant dommerne finnes flere av Skandinavias fremste vinkjennere.
 
Yrende liv
I løpet av de tre dagene storhusholdningsmessen Buffet arrangeres vil det være yrende liv i Sommelier Arena. Hver dag vil besøkende ha muligheten til å delta i "Vin Masterclasses". Disse holdes av produsenter og importører med ulike produkter, områder eller produsenter som tema.
 
På inntill 850 kvadratmeter vil importører og vinprodusenter ha sine utstillingsområder hvor det gis mulighet til å smake på nyheter, og hente inspirasjon til både vinkart og andre drikkevarer i egen restaurant eller hotell.
 
Unikt
Sommelier arena blir også en unik mulighet til å knytte nye kontakter, møte gamle kjente og være med på et vin- og matarrangement Norge ikke har hatt tidligere. Utstillere ventes fra de fleste områder som berører sommelierer og servitører. Fokuset vil ligge på vin og brennevin men også vann, kaffe, te og utstyr knyttet til restaurantdrift vil være representert.
 
- Dette er første gang et slik internasjonalt arrangement går av stabelen innenfor vinsektoren her i Norge, og vi tar sikte på å gjøre både det nordiske mesterskapet og hele Sommelier Arena til en unik møteplass for fagmiljøet, sier Ken Canaiolo Engebretsen i Norsk Vinkelnerforening.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her