Ukens drink
Nå er det martinitid
Foto: (Julie H. Amundsen)

Nå er det martinitid

Når temperaturen utendørs blir lavere, må det mer kraft i drinken. En martini som denne er derfor midt i blinken.
Aase E. Jacobsen
30 September 2016 - 14:00

Høyere innetemperaturer gir meg lyst på drinker som er mer klassiske og uten sitrus. På denne tiden av året spiser jeg oftere på restauranter og med det kommer lysten på en god aperitiff før maten. 

Min absolutte favoritt i en slik sammenheng er en klassisk dry martini. 

Mange diskuterer historien bak denne drinken, og ikke minst hvordan den faktisk lages. Svaret er ikke enkelt, for det finnes utallige løsninger. 

Se våre andre oppskrifter på dry martini

Mange liker at vermuten er tilstedeværende i smaken, andre vil at flasken kun skal stå ved siden av drinken som pynt. 

I dag velger jeg en klassisk variant med 50/50 gin og tørr vermouth og noen dråper appelsinbitter. Dette er en tilnærming til dry martini som ble laget i 1912 til datidens berømte oljemagnat John D. Rockefeller på Knickerbocker Hotel av bartenderen Martini di Arma di Taggia.

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

Knickerbocker Martini drinkoppskrift

Knickerbocker Martini drinkoppskrift
Ingredienser

3 cl London Dry Gin
3 cl Noilly Prat
2 dråper Orange Bitters
Sitronskall

Fremgangsmåte

Hell ingrediensene over is i et røreglass. Hell i et avkjølt cocktailglass. Pynt med sitronskall.

Tips1:
Om du liker en tørrere stil, lag den med 6 cl gin og 1 cl vermut.

Tips2:
Test ulike vermuter, de kan variere mye i smak.

Tips3:
Tørr sherry kan være morsomt å bruke, men da i små mengder.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her