Nordnorsk sødme inntar julebordet

Alle vil ha den ekstra søte og gode kålrotstappen Kokt & Klar fra Senja.

- Fremdeles gjenstår de ukene hvor det tradisjonelt spises mest kålrotstappe, sier Kirsten Buck Rustad fra Art Nor som produserer kålrotstappen. Den produseres ved hjelp av en metode som på kokkespråket kalles sous vide. Produktene er ferdig til bruk, og trenger kun oppvarming før servering. Produksjonsmetoden gir lang holdbarhet uten bruk av kunstige tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler, og maten får en ren og god smak.

Når man først får smaken...
Art Nor mener at hovedgrunnen til at salget har økt, er at folk får smaken på den nordnorske kålrotstappen.
- I år har vi sendt ut smaksprøver en stund før julesalget, og når folk først får smaken på den nordnorske kålrotstappen vil de ha mer! Det er faktisk bevist at den nordnorske kålroten er søtere på smak enn annen kålrot. Noen vil ha det til at det skyldes den nordnorske kjærligheten, men det kan nok også skyldes den lysintensive vekstsesongen under midnattssolen, avslutter Rustad.
 
Avtale med Gilde
De siste årene har Kokt & Klar vært markedsledende i Nord-Norge på både gryteklare matpoteter, fløtepoteter og kålrotstappe. Det er grossistene Olav Aakre i Tromsø og Gilde som distribuerer mesteparten av kålrotstappen og de andre Kokt & Klar produkter til både storkjøkken og til dagligvarehandelen. Nye avtaler med Gilde sikrer Art Nor en landsdekkende distribusjon på blant annet kålrotstappe. To ganger i uken sendes det flere tonn kålrotstappe sørover.

Les mer på: www.koktogklar.no

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen