Nordnorsk sødme inntar julebordet

Alle vil ha den ekstra søte og gode kålrotstappen Kokt & Klar fra Senja.
Redaksjonen
28 November 2006 - 10:14

- Fremdeles gjenstår de ukene hvor det tradisjonelt spises mest kålrotstappe, sier Kirsten Buck Rustad fra Art Nor som produserer kålrotstappen. Den produseres ved hjelp av en metode som på kokkespråket kalles sous vide. Produktene er ferdig til bruk, og trenger kun oppvarming før servering. Produksjonsmetoden gir lang holdbarhet uten bruk av kunstige tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler, og maten får en ren og god smak.

Når man først får smaken...
Art Nor mener at hovedgrunnen til at salget har økt, er at folk får smaken på den nordnorske kålrotstappen.
- I år har vi sendt ut smaksprøver en stund før julesalget, og når folk først får smaken på den nordnorske kålrotstappen vil de ha mer! Det er faktisk bevist at den nordnorske kålroten er søtere på smak enn annen kålrot. Noen vil ha det til at det skyldes den nordnorske kjærligheten, men det kan nok også skyldes den lysintensive vekstsesongen under midnattssolen, avslutter Rustad.
 
Avtale med Gilde
De siste årene har Kokt & Klar vært markedsledende i Nord-Norge på både gryteklare matpoteter, fløtepoteter og kålrotstappe. Det er grossistene Olav Aakre i Tromsø og Gilde som distribuerer mesteparten av kålrotstappen og de andre Kokt & Klar produkter til både storkjøkken og til dagligvarehandelen. Nye avtaler med Gilde sikrer Art Nor en landsdekkende distribusjon på blant annet kålrotstappe. To ganger i uken sendes det flere tonn kålrotstappe sørover.

Les mer på: www.koktogklar.no

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her