Restaurantguide
Norge har tre restauranter blant Nordens 20 beste

Norge har tre restauranter blant Nordens 20 beste

Men Geranium er best i Norden. Og Maaemo er bare to fattige poeng unna. For første gang har Norge tre restauranter i nordentoppen.
Aase E. Jacobsen
26 Juni 2017 - 21:04

Danmark leder med 10 av Nordens 21 beste restauranter. Sverige har sju av 21 og Norge altså tre som er en forbedring. 

København er Nordens gastronomiske sentrum med seks restauranter, Stockholm har tre og Oslo altså to. Tendensen vi ser i Norge at etableringsiveren er stor og sprer seg også utenfor hovedstaden gjelder også for de andre nordiske landene. Færøyene er kommet inn på 20-på-topp-listen, mens Finland og Island ikke har kvalifisert seg ennå.

Dette er Norges beste restauranter

1 GERANIUM København, Danmark 39/97

2 ESPERANTO Stockholm, Sverige 39/96

3 FÄVIKEN MAGASINET Järpen, Sverige 39/95

3 MAAEMO Oslo, Norge 39/95

5 SØLLERØD KRO Holte, Danmark 38/94

6 GASTROLOGIK Stockholm, Sverige 38/93

7 MIELCKE & HURTIGKARL København, Danmark 38/93

8 RESTAURANT AOC København, Danmark 38/92

9 DANIEL BERLIN KROG Skåne Tranås, Sverige 38/92

10 OAXEN KROG Stockholm, Sverige 38/92

11 SLOTSKØKKENET / DRAGSHOLM SLOT Hørve, Danmark 38/92

12 FREDERIKSHØJ Aarhus, Danmark 38/90

13 KOKS Kirkjubøur, Færøyene 38/90

14 SABI OMAKASE Stavanger, Norge 38/90

15 VOLLMERS Malmö, Sverige 38/89

16 KADEAU Copenhagen København, Danmark 37/91

17 STUDIO København, Danmark 37/91

18 ALCHEMIST København, Danmark 37/90

19 PM & VÄNNER Växjö, Sverige 37/89

20 KONTRAST Oslo, Norge 37/88

20 RESTAURANT KOCH Aarhus, Danmark 37/88

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her