Maaemo er blant matnerdenes favorittrestauranter

Maaemo er blant matnerdenes favorittrestauranter

Norges eneste trestjerner har klatret opp til 24. plass på matnerdelisten OAD.

Maaemo er dermed nummer fem i Norden i henhold til OAD – Opiniated about dining – som er summen av 4.500 matnerders vurdering. Blant de fem beste er det sågar to skandinaviske restauranter, Noma og Fäviken, hvilket bekrefter hvor sterkt det nordiske kjøkkenet står blant opinionsdannerne.

Dette er innholdet i det nordiske kjøkkens manifest

Listen som omfatter 200 europeiske restauranter teller 11 danske, sju svensker, men bare én norsk (etter at Ylajali stengte).

Bak OAD står initiativtaker matbloggeren Steve Plotnicki. Det som skiller OAD fra andre lister er at matbloggerens erfaring vektes. Det betyr at en som leverer eksempelvis 200 restaurantanmeldelser i året, får større betydning enn en som leverer 50. 2015-listen var basert på 160.000 anmeldelser utført av 4.500 personer. Det årlige gjennomsnittet ligger altså på 35 anmeldelser per deltaker.

Helt i topp i Europa ligger franske L’Arpège med spanske Azurmendi som nummer to. Dermed er rekkefølgen i toppen byttet om. Men begge disse pustes altså i nakken av Noma og Fäviken som spratt opp fra henholdsvis niende og 11. plass siden i fjor.

Derfor er Fäviken så spesiell

Maaemo hadde et tilsvarende kraftig byks, fra 32. til 24. plass.

Se hele listen her

Listen av USAs beste lanseres senere i år. På topp i Japan ligger Sushi Saito.

Dette er kokkenes favorittrestauranter

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen