Norges beste drikkevann 2003

Det aller beste drikkevannet i Norge nytes av innbyggerne i Årdalstangen, innerst i Sognefjorden. Det ble resultatet av konkurransen Norges Beste Drikkevann i regi av Norsk Kommunalteknisk Forening.

Årdal Vassverk med adresse Årdalstangen leverer landets beste drikkevann til sine innbyggere. Kilden er grunnvann som ikke er behandlet på noen måte. Og det trengs neppe for Årdalstangen ligger innerst i Sognefjorden ved foten av Jotunheimen, norskere kan det ikke bli. Dette vannet er så godt at det fortjener å bli servert i krystallkaraffel med akkompagnement av Grieg. Og kanskje har drikkevannet herfra en slik mulighet for det skal delta i den europeiske drikkevannskonkurransen i Bryssel 5. juni.

Norges Beste Drikkevann karakteriseres som svært friskt men samtidig bløtt vann med en "breaktig" touch og fyldig god munnfølelse, i følge Aase E. Jacobsen, redaktør i Apéritif som var en av i alt åtte dommere: Remi Madsen, kjellermester Hotell Continental og deltaker i Apéritifs faste smakspanel, noe som også Andy Juhlin, restaurantsjef hos Gabler, er, Turid Olsen, vinkelner og frilanser, Robert Lie, regjerende norgesmester blant vinkelnere med virke på Statholdergaarden, samt tre Vinmonopol-ansatte.

Panelet smakte selvsagt de 14 finalevannene blindt. De øvrige vannverkene som kan skryte på seg nesten like godt vann som i Årdal er: Alta vannverk, Lomi vannverk i Fauske, Movar i mosseregionen, Nedre Romerike vannverk, Folldal vannverk på Dovre, Gopledalen vannverk i Larvik, Vestfold interkommunale vannverk, Kvitseid vannverk i Telemark, Meland kommune, Klæbu kommunale vannverk, Trondheim kommune, Holtålen kommune og Gaupne vassverk i Luster.

Forut for finalen ble det gjennomført fire regionale kåringer med dommerpanel bestående av vinkelnere, Vinmonopol-ansatte og andre med erfaring innen sensorisk testing. I alt deltok 63 vannverk i konkurransen som skal arrangeres annethvert år. Selve finalen fant sted under messen Kommunalteknikk/Miljø & Teknikk 2003 på Norges Varemesse.

Foto: Tom A. Granli
Norsk Kommunalteknisk Forening

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen