Norges beste drikkevann 2003

Det aller beste drikkevannet i Norge nytes av innbyggerne i Årdalstangen, innerst i Sognefjorden. Det ble resultatet av konkurransen Norges Beste Drikkevann i regi av Norsk Kommunalteknisk Forening.
Aase E. Jacobsen
07 Mai 2003 - 14:39

Årdal Vassverk med adresse Årdalstangen leverer landets beste drikkevann til sine innbyggere. Kilden er grunnvann som ikke er behandlet på noen måte. Og det trengs neppe for Årdalstangen ligger innerst i Sognefjorden ved foten av Jotunheimen, norskere kan det ikke bli. Dette vannet er så godt at det fortjener å bli servert i krystallkaraffel med akkompagnement av Grieg. Og kanskje har drikkevannet herfra en slik mulighet for det skal delta i den europeiske drikkevannskonkurransen i Bryssel 5. juni.

Norges Beste Drikkevann karakteriseres som svært friskt men samtidig bløtt vann med en "breaktig" touch og fyldig god munnfølelse, i følge Aase E. Jacobsen, redaktør i Apéritif som var en av i alt åtte dommere: Remi Madsen, kjellermester Hotell Continental og deltaker i Apéritifs faste smakspanel, noe som også Andy Juhlin, restaurantsjef hos Gabler, er, Turid Olsen, vinkelner og frilanser, Robert Lie, regjerende norgesmester blant vinkelnere med virke på Statholdergaarden, samt tre Vinmonopol-ansatte.

Panelet smakte selvsagt de 14 finalevannene blindt. De øvrige vannverkene som kan skryte på seg nesten like godt vann som i Årdal er: Alta vannverk, Lomi vannverk i Fauske, Movar i mosseregionen, Nedre Romerike vannverk, Folldal vannverk på Dovre, Gopledalen vannverk i Larvik, Vestfold interkommunale vannverk, Kvitseid vannverk i Telemark, Meland kommune, Klæbu kommunale vannverk, Trondheim kommune, Holtålen kommune og Gaupne vassverk i Luster.

Forut for finalen ble det gjennomført fire regionale kåringer med dommerpanel bestående av vinkelnere, Vinmonopol-ansatte og andre med erfaring innen sensorisk testing. I alt deltok 63 vannverk i konkurransen som skal arrangeres annethvert år. Selve finalen fant sted under messen Kommunalteknikk/Miljø & Teknikk 2003 på Norges Varemesse.

Foto: Tom A. Granli
Norsk Kommunalteknisk Forening

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her