Norges råeste konkurranse - NM i østersåpning 2013

Norges råeste konkurranse - NM i østersåpning 2013

I Norges tøffeste konkurranse kjemper landets beste østersåpnere om Norgesmestertittelen og flotte premier. Hold av søndag 8. september og bli med på festen du også!
Redaksjonen
31 August 2013 - 15:05

Nå braker det løs igjen for Norges beste østersåpnere og medbragt heiagjeng.

Årets NM i østersåpning blir en kjempefest under Norsk Sjømatfestival.

Deltakerene trakterer sylskarpe kniver idet de kjemper om heder og ære i Norges tøffeste mesterskap.

Høy stemning og intens konkurranse med et stort og heiende publikum er hovedingrediensene for årets NM i regi av Apéritif.

Tid: Søndag 8. september 2013 klokken 14.00 - 17.00

Sted: Lekter'n Restaurant
Aker Brygge, Oslo

Bli med på festen - NM i østersåpning under Norges Sjømatfestival

Aker Brygge og Tjuvholmen blir en syndende gryte av aktiviteter, smakinger, kurs, middager, aktiviteter for barna og spennende konkurranser den første helgen i september under Norsk Sjømatfestival.

Festivalen arrangeres 6. - 8. september på hele brygga og selve NM i østersåpning finner sted på scenen foran Lekter'n som er arena for mesterskapet for andre gang i år.

Østersbaren ved Lekter'n er åpen fra klokken 12-18, og her vil du få servert lekker chablis til fantastisk lave priser til heiagjengen på konkurransedagen.

Meld deg på som deltaker til NM i østersåpning ved å klikke på lenken nedenfor!

Jeg melder meg på som deltaker i NM (klikk)

Se konkurransereglene ved å klikke her

Hva:

NM i østersåpning 2013

Når:

Søndag 8. september klokken 14.00
(registrering fra kl 12.00)

Hvor:

Lekter'n Restaurant, Aker Brygge, Oslo

Hvem:

Du som arbeider med sjømat profesjonelt

Hvorfor:

Vinneren vil representere Norge under årets VM
- 59th Galway International Oyster Festival,
Irland 26. - 29. september 2013.

Norge i verdenstoppen

Norge har en fantastisk historie å se tilbake på i VM i østersåpning.

To verdensmestere de siste årene (Ola Nilsson og Øystein Reinsborg), og mange andre topplasseringer, gjør at Norge stiller som en av favorittene.

Åpning av østers er en krevende sport. I fjor var det Heini Petersen som sikret seg sin sjette Norgesmestertittel. Han brukte sterke 2 minutter og 20 sekunder på å åpne 30 østers, og samtlige var så å si perfekt åpnet.

Hvilket betyr at innmaten ikke var skadet, at det ikke var skallrester eller andre uvedkommende elementer i skjellene og ikke minst at de var anrettet på en elegant måte.

Les konkurransereglene her

Det er heller ingen hvilke som helst østers deltakerne får bryne seg på. I denne konkurransen bruker vi nemlig den opprinnelige østersen i våre farvann, flatøsters av ypperste kvalitet.

Østersene, som kommer fra Galway i Irland, er de samme som benyttes under det årlige verdensmesterskapet, og de leveres av Norges fremste leverandør av gourmetprodukter, A la Carte Produkter.

I år blir det kanskje du som får muligheten til å forsvare Norges ære?

Jeg vil delta i NM i østersåpning (klikk)

Enestående premier

Vinneren av årets Norgesmesterskap kan vente seg et vell av flotte premier.

Som Norgesmester får vinneren æren av å forsvare Norges gode resultater i verdensmesterskapet i Galway, Irland, i slutten av september.

Norgesmesteren får dessuten en Tissot Seastar 1000 Automatic Chronograph, et utrolig urverk til en verdi av kroner 8 500,-, levert av den offisielle tidtakeren Tissot Norge.

Videre får vinneren en reise og opphold for to personer på Laroche Hôtel du Vieux Moulin i Chablis med omvisning på vingården, samt en eksklusiv kokkejakke levert av Sportex.

Vinneren og finalistene blir også premiert med et utvalg viner fra Maison Laroche, et utvalg av hete nyheter fra Tabasco, samt at det blir egne premier levert av Howard for beste kvinnelige østersåpner, beste presentasjon og beste tid.

jobber du med østers til vanlig skal du ikke nøle med å melde deg på dette spennende arrangementet.

Jeg vil delta i NM i østersåpning (klikk)

 
Foto: Atle Kildahl Torp, Roger Kolbu, Thor Brødreskift
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her