Øvelsen er å åpne 30 østers på kortest mulig tid uten at østersene, eller deltakeren, skades. Det skal med andre ord ikke finnes verken skallrester eller blod i de åpnede østersene som også skal anrettes pent etter åpning. Eventuelle feilskjær gir tilleggssekunder. Fra og med i år er NM i østersåpning et offisielt mesterskap. Dessuten følges de samme reglene som i internasjonale konkurranser. Finalen foregår på Restaurant Solsiden, Akershusstranda i Oslo, og er et lukket bransjearrangement. Venner og kolleger av finalistene skal fortære de utallige østers, levert av Sea Life/Naustvik, som åpnes i løpet av konkurransen. Til å skylle ned anbefales champagnen Bollinger Spéciale Cuvée. Arrangementet er også sponset av SAS og Vectura. Til å bedømme finalistenes arbeid er det oppnevnt følgende jury av toppchefer: Eyvind Hellstrøm, Bagatelle, Bent Stiansen, Statholdergaarden, Lucien Mares, Le Canard, Lars Barmen, Lipp og Tore Namstad, Palace Grill.
Norges raskeste østersåpner
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Old-school rødvinskupp fra Portugal
149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro
Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.
Les hele sakenTest av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Sjokoladekake med smak av kaffe blir alltid suksess
Den lager du enkelt med vår oppskift.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Old-school rødvinskupp fra Portugal
149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.
Les hele saken