Øvelsen er å åpne 30 østers på kortest mulig tid uten at østersene, eller deltakeren, skades. Det skal med andre ord ikke finnes verken skallrester eller blod i de åpnede østersene som også skal anrettes pent etter åpning. Eventuelle feilskjær gir tilleggssekunder. Fra og med i år er NM i østersåpning et offisielt mesterskap. Dessuten følges de samme reglene som i internasjonale konkurranser. Finalen foregår på Restaurant Solsiden, Akershusstranda i Oslo, og er et lukket bransjearrangement. Venner og kolleger av finalistene skal fortære de utallige østers, levert av Sea Life/Naustvik, som åpnes i løpet av konkurransen. Til å skylle ned anbefales champagnen Bollinger Spéciale Cuvée. Arrangementet er også sponset av SAS og Vectura. Til å bedømme finalistenes arbeid er det oppnevnt følgende jury av toppchefer: Eyvind Hellstrøm, Bagatelle, Bent Stiansen, Statholdergaarden, Lucien Mares, Le Canard, Lars Barmen, Lipp og Tore Namstad, Palace Grill.
Norges raskeste østersåpner
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Artikler detail - section 11 Dagens rett
Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
To deilige brunelloer på et pol nær deg
I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Suppe og pannekaker funker fortsatt
Pannekakeoppskriften er gjort litt sunnere, og suppeoppskriften er litt raskere. Ellers er det mye 60-tall over dagens middag.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.
Les hele saken