Norges varmrett god som OL-gull

Norges varmrett god som OL-gull

Det norske OL-landslagets varmrett premiert med gull.
09 Oktober 2012 - 16:06

Mandag disket det norske seniorlandslaget opp med varmrett til 110 personer under OL i Erfurt. Det holdt til gull, noe som betyr at lagets poengsum ble svært høy, skriver Rogalands Avis.

Norge kan imidlertid ikke kalle seg olympiske mestre riktig ennå. Det er mulig for flere kokkelandslaglag å oppnå gull i samme disiplin. Derfor blir den totale poengsummen etter kaldmatmåltidet tirsdag som blir avgjørende for hvem som kan smykke seg med OL-tittelen.

Norge deltar med både et seniorlandslag og juniorlandslag i kokkenes OL i den tyske byen Erfurt mellom 6. og 10. oktober. De to lagene som representerer NKL, Norges Kokkemesteres Landsforening, har mye å forsvare. I 2008 tok norske seniorkokker hjem gullmedaljen samlet.

LES OGSÅ: Norge vant OL-gull

Under OL i Erfurt konkurreres i flere disipliner, både i kaldmat og varmmat. Lagene skal også lage en meny som serveres gjester i konkurransehallen, skriver nkl.no.

Juniorlandslaget deltar for første gang i OL, men gikk helt til topps i en internasjonal konkurranse i Luxemburg i 2010. Laget har påtatt seg mange kokkeoppdrag rundt i Norge, der de har lagt rammene nærmest mulig konkurranseoppgavene.

Landslagene har møtt til jevnlige treninger siden 2009 med tanke på årets OL. For de aktuelle deltakerne varer engasjementet med NKL til etter OL. Mens restauratør Sven Erik Renaa var manager for seniorene som vant gull i 2008, heter seniormanageren nå Jostein Medhus. Juniorenes lagleder er Geir Magnus Svae.

Norges seniorlandslag under kokke-OL:

Manager Jostein Medhus, Kulinarisk Akademi i Oslo
Kaptein Espen Aunaas, Credo Restaurant og Bar i Trondheim
Adam S. Bjerck, Gastronomisk Institutt i Stavanger
Alexander Berg, Palace Grill i Oslo
Arnt Skjerve, Straen Fiskerestaurant i Stavanger
Annemari Erlbeck, Alex Sushi i Oslo
Christopher Davidsen, Matbaren Renaa i Trondheim
Elise Liland, Det Kongelige Hoff i Oslo
Halvar Ellingsen, Grefsenkollen i Oslo
Jan Robin Ektvedt, Strand Restaurant i Oslo
Karl Erik Pallesen, Fisketorget i Stavanger
Miriam Østvik Jenssen, student
Morten Rathe, Gastronomisk Institutt i Stavanger
Morten Sjøvik, Preikestolen Fjellstue i Jørpeland

Commis: Eirik Thomsen, Gastronomisk Institutt i Stavanger
Eline Gulbrandsen, kokk ved Onda by Pal og Ness
Mads André Hansen, kokk Strand Restaurant i Oslo

Juniorlandslaget:

Manager Geir Magnus Svae, Tyrifjord Hotell i Vikersund
Kaptein Kim-Håvard Larsen, restaurant Umami i Harstad
Øyvind B. Dalelv, Statholdergaarden i Oslo
Kristin Skogen, restaurant To Rom og Kjøkken i Trondhei
Christer Rødseth, Le Grand Comtoir på Gardermoen

Commis: Ozin Hassan, kokk NB Sørensen i Haugesund
Mary-Ann Skjeie, konditorlærling Villa Sole i Lillestrøm
Mads Ueland, lærling Statholdergaarden i Oslo
Mario Prinz
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her