Norgesmester møter sterk konkurranse i VM

Norges beste østersåpner, Heini Petersen, møter sterk konkurranse i helgens VM i Irland.
Redaksjonen
26 September 2009 - 01:16

Denne helgen går det 55. verdensmesterskapet i østersåpning av stabelen i den vest-irske byen Galway.
 
Årets norske mester, Heini Petersen, har ikke mindre enn fem Norgesmester-titler, en seier i Nordisk mesterskap og en tredjeplass i VM å se tilbake på, og er svært tent foran lørdagens VM-finale.
 
Sterk nordisk dominanse
Norge rangeres som verdens-ener innen østersåpning foran Sverige, og med vertslandet Irland hakk i hel.
 
Rangeringen er basert på landenes plassering i VM de siste fem år, og her kan Norge skryte av to verdensmestere (Ola Nilsson og Øystein Reinsborg) samt flere gode plasseringer av Petersen.
 
Knivskarp konkurranse
I lørdagens finale møter Petersen meget rutinerte østersåpnere fra så vel Sverige som Irland.
 
Det var Niklas Wiklund som vant en etterlengtet seier i årets svenske mesterskap etter flere år i toppsjiktet.
 
Han representerte Sverige så sent som i 2002, og hans konkurransetid på 3 minutter og 36 sekunder er nesten halvminuttet raskere enn hva Petersen presterte i årets NM.
 
De to får virkelig noe å bryne seg på, da ingen ringere enn hjemmefavoritten Michael Moran fra Morans Oyster Cottage utenfor Galway, og verdensmester i 2007, møter dem i finalen. Med en totaltid på 2 minutter og 33 sekunder i torsdagens irske mesterskap blir han en hard nøtt å knekke for vår favoritt.
 
Vi ønsker østersåpnerne lykke til i årets VM.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her