Norsk hotell på internasjonal toppliste

Så vidt åpnet, men likevel blant verdens hotteste hoteller.
Redaksjonen
22 Juni 2010 - 09:43

Bortgjemt ved elva Valldøla, nord for Valldal på Sunnmøre - i retning Trollstigen, ligger Hotel Juvet. Mandag ble det åpnet av samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa, men hotellet har allerede vakt oppmerksomhet ut over Norges grenser, skriver NTB.

Den britiske avisen The Sunday Times rangerer Hotel Juvet i selskap med blant andre W. Hotel Santiago i Chile, Andaz i New York, Boundary i London, The Armani Hotel i Dubai, Hotel Missoni i Edinburgh og The Yamu i Phuket.

Hotellet er tegnet av arkitektene Jensen & Skodvin. Det er et frittliggende landskapshotell som består av sju doble rom. Det passer nok best for spesielt interesserte, og sikkert også for den som har litt tykkere lommebok enn gjennomsnittet. Et rom koster fra 2 500 kroner.

For prisen får gjestene et designrom uten TV og telefon. Alt er innrettet på ro og hvile, og skuldrene skal senkes. Det finnes ingen andre forstyrrelser enn fuglekvitter og bruset fra elva Valldøla.

På baksiden er det ikke et eneste vindu. Foran er det bare vinduer og ingen gardiner. Ingen rom er like. "Spektakulært" er en mye brukt klisjé som passer godt til dette anlegget.

Knut Slinning (59) har brukt sparepengene sine på å bygge opp stedet. Han er tidligere lærer (i blant annet bedriftsøkonomi) og har drevet med eiendomsutvikling i Ålesund. Han har brukt alle pengene sine, 20 millioner kroner, på hotellet. Nasjonale turistveier har også bidratt med noen millioner, etter som hotellet ligger i rimelig nærhet til Gudbrandsjuvet. Arkitekten er den samme begge steder.

- Det er mer galskap og idealisme enn tanker om stor økonomisk avkastning bak satsingen, sier Slinning til NTB.
- Vi har hatt folk her som har tatt flyet til Vigra og leiebil derfra. Det har vist seg at de aldri har hørt verken om Geiranger eller Trollstigen. De har kommet direkte hit for å se på de arkitektoniske løsningene.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her