Norsk Matkultur går konkurs

Norsk Matkultur går konkurs

Inntektene sviktet for stiftelsen bak Det Norske Måltid.
09 April 2013 - 15:59

– Vi er i ferd med å melde oppbud. Konkursbegjæringen er like rundt hjørnet. Det er fryktelig trist og leit, men slik er realitetene, sier leder Harald Osa i Norsk Matkultur til Horecanett.

Den Stavanger-baserte stiftelsen har drevet som en rendyrket prosjektorganisasjon, og avviklingen er ifølge Osa et resultat av for mange «stang ut» og utsatte prosjekter.
– Når vi mister kontantstrømmensom, er det det ikke liv laga over tid.

Norsk Matkultur ble startet i 2006 som en prosjektorganisasjon som skulle være en pådriver for norsk matkultur og det gode måltid. Stiftelsen tok mål av seg til å være en skaper, tilrettelegger og koordinator av tiltak som skulle stimulere til utvikling, verdiskaping og mangfold innenfor norsk matkultur.

– Jeg er fryktelig stolt over det vi har fått til i løpet av disse årene. Vi har bidratt til økt stolthet rundt norsk mat, og håpet er nå at det finnes aktører i Mat-Norge som er interessert i å videreføre noe av arbeidet vårt, sier Osa. Han er én av fire ansatte i stiftelsen.

Norsk Matkultur står blant annet bak Menyprisen og var medarrangør av programserien Det Norske Måltid på TV 2.

Det Norske Måltid er delt i like store eierandeler mellom Norsk Matkultur og Næringsforeningen i Stavanger. Sistnevnte vil videreføre konseptet, sier administrerende direktør Harald Minge.
– Vi kommer til å påberope oss 100 prosent eierskap og tar sikte på å bringe prosjektet Det Norske Måltid til nye høyder, sier han til Stavanger Aftenblad.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Worlds50Best: Det nordiske kjøkken må slåss med dette om oppmerksomheten

Vi har sett det komme, men årets Worlds50Best forteller det i klartekst: det nordiske kjøkken er ikke like kult lenger – bare når det er i København. Verdens beste restauranter ligger for det meste i Lima og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her