Norsk Matkultur går konkurs

Norsk Matkultur går konkurs

Inntektene sviktet for stiftelsen bak Det Norske Måltid.

– Vi er i ferd med å melde oppbud. Konkursbegjæringen er like rundt hjørnet. Det er fryktelig trist og leit, men slik er realitetene, sier leder Harald Osa i Norsk Matkultur til Horecanett.

Den Stavanger-baserte stiftelsen har drevet som en rendyrket prosjektorganisasjon, og avviklingen er ifølge Osa et resultat av for mange «stang ut» og utsatte prosjekter.
– Når vi mister kontantstrømmensom, er det det ikke liv laga over tid.

Norsk Matkultur ble startet i 2006 som en prosjektorganisasjon som skulle være en pådriver for norsk matkultur og det gode måltid. Stiftelsen tok mål av seg til å være en skaper, tilrettelegger og koordinator av tiltak som skulle stimulere til utvikling, verdiskaping og mangfold innenfor norsk matkultur.

– Jeg er fryktelig stolt over det vi har fått til i løpet av disse årene. Vi har bidratt til økt stolthet rundt norsk mat, og håpet er nå at det finnes aktører i Mat-Norge som er interessert i å videreføre noe av arbeidet vårt, sier Osa. Han er én av fire ansatte i stiftelsen.

Norsk Matkultur står blant annet bak Menyprisen og var medarrangør av programserien Det Norske Måltid på TV 2.

Det Norske Måltid er delt i like store eierandeler mellom Norsk Matkultur og Næringsforeningen i Stavanger. Sistnevnte vil videreføre konseptet, sier administrerende direktør Harald Minge.
– Vi kommer til å påberope oss 100 prosent eierskap og tar sikte på å bringe prosjektet Det Norske Måltid til nye høyder, sier han til Stavanger Aftenblad.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen