Norsk sjømat på menyen i Brussel

46 utstillere i den norske paviljongen vil ønske fiskeriminister Helga Pedersen velkommen til European Seafood Exposition (ESE) i Brussel den 9. mai. Hovedfokus under åpningen er knyttet til ferskfisklandet Norge.

Norske sjømatbedrifter vil knytte kontakter, markedsføre og selge kvalitetsvarer fra våre kalde og klare farvann. Sjømatnæringen opplever for tiden stor internasjonal interesse for de norske produktene både fra villfangst og oppdrett.

Messen varer fra 9. til 11. mai. Etter avtale med Eksportutvalget for Fisk vil 16 restauranter i Brussel i denne perioden ha en spesialmeny med norsk sjømat. Spesielt vil fersk norsk kveite fremheves.

Stimulerer til samarbeid
Innovasjon Norge er opptatt av å stimulere til samarbeid langs hele verdikjeden i fiskerinæringen og flere nettverk er under utvikling. Norge har fortrinn på dette markedet fordi vi er store på sjømat og satser videre på denne tradisjonsrike næringen, vi har ledende fagkompetanse, vi har bred internasjonal erfaring og kompetanse på mange områder og ikke minst har vi store naturressurser som denne næringen er avhengig av.

Norges kystlinje inkludert øyer og fjorder er 57.000 kilometer lang. Til sammenligning er jorda ved ekvator 40.000 kilometer.

Norsk stand med 45 deltakere
Innovasjon Norge ser det som avgjørende for sjømatnæringen at Norge er tilstede ved ESE.  Dette betegnes som verdens største og viktigste sjømatmesse. Det er 13. gang i år at Innovasjon Norge organiserer den norske fellesstanden. Det er totalt rundt 1.200 utstillere på ESE og messearrangørene forventer nesten 20.000 besøkende fra over 100 land. De norske deltagerne profilerer et bredt utvalg av sjømatprodukter som også blir servert til paviljongens utstillere og deres gjester på fellesstandens restaurant.

Størst i Europa
Norge er Europas største leverandør av fisk- og fiskeprodukter. I løpet av de siste ti år fordoblet verdien seg til over 30 milliarder kroner. 95 prosent av produksjonen eksporteres til nærmere 150 land. Næringen sysselsetter totalt ca 30.000 personer, hvorav 14.000 i fiske, 6.000 i oppdrett og 10.000 i foredling. Innen mottak og produksjon av fisk er det vel 800 anlegg og det er ca 500 godkjente eksportører som representerer salgssiden.

Oversikt over de norske utstillerne:

Informasjon:

Kilde: Innovasjon Norge

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen