Norsk vinner klar for design-finale i Milano

Torsdag ble den årlige norske konkurransen innen glassdesign, Bombay Sapphire Designer Glass Competition 2006, avholdt på Blomqvist i Oslo. Oslomannen Knut Karlsen gikk av med den norske seieren med sitt glass Nymphaea .

Konkurransen Bombay Sapphire Designer Glass Competition er et årlig arrangement som avholdes i samarbeid med verdens designmiljø for å verdsette fremragende nytt designtalent. Oppgaven har vært å designe et funksjonelt Bombay Sapphire cocktailglass. 14 bidrag fra hele landet var kvalifisert til finalen. 26 land, inkludert Norge,  er påmeldt til hovedfinalen på verdens største designfestival, Salone de Mobile, i Milano 5. april.
- Dette har vært en spennende prosess, et fantastisk finalearrangement og vi ønsker den norske vinneren lykke til i Milano, sier prosjektleder Gunn-Eva Steinor hos arrangøren LivingGroup.

På andreplass kom Øyvind Kaasa med sitt glass Swing , og tredjeplassen ble utdelt til glasset Fountain , designet av industridesigner Ole Olsen. Begge er fra Oslo.

- Vi ser at det er svært høy kvalitet på bidragene, og vi har blitt overrasket over de vågale retningene enkelte av designerne har tatt. Det er tydelig at konkurransen bringer fram den lekne siden i nye designere, sier glasskunstner og juryformann Anne Haavind.

- Det er første gang jeg deltar i en slik konkurranse, og jeg ble gledelig overrasket over å vinne. Jeg gleder meg til å reise til Milano, men noe av det morsomste med å vinne er å få se designet som et håndfast, ferdig produkt, ikke bare en skisse på maskinen, sier en lykkelig Knut Karlsen.

Juryens begrunnelse for utdelingen av førsteprisen:
- Glasset har en elegant og vakker linjeføring, hvor kontrasten mellom det organiske dynamiske og det stramme harmonerer godt sammen. Formen og linjene er hentet fra naturens utømmelige inspirasjonsbank. Fotens organiske form glir smidig over i stetten og komplimenterer klokken som står med hodet på snei i full blomst og lengter etter sol og vann, eller i dette tilfellet en sitronskive og Bombay Sapphire. Det rene, klare glasset og formens eleganse assosieres med Bombay Sapphire. Klokkens skrå kutt synliggjør godstykkelsen på en spennende måte. Glasset er enkelt å holde i, og formen gjør det enkelt å helle i. Satt i en hylle i baren vil dette se tiltrekkende ut, som en bukett med liljer av glass. Skål og hurra!

Deltakere og den norske juryen:
Elever i kreative fag fra 23 skoler ble spesielt invitert til å delta i årets konkurranse.

Den norske juryens har bestått av glasskunstner og juryformann Anne Haavind, multikunstner Magne Furuholmen, interiørarkitekt og tidligere programleder Nikki Butenschøn, daglig leder i Norway Says Store Ragnhild Bakkland Grytten, sjefsredaktør for Bonytt Anne Kolberg og fjorårets norske vinner Christian Brenden (4. plass i den internasjonale konkurransen 2005).

Kilde: LivingGroup PR & Communications

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen