Norsk vinner klar for design-finale i Milano

Torsdag ble den årlige norske konkurransen innen glassdesign, Bombay Sapphire Designer Glass Competition 2006, avholdt på Blomqvist i Oslo. Oslomannen Knut Karlsen gikk av med den norske seieren med sitt glass Nymphaea .
Redaksjonen
17 Februar 2006 - 17:08

Konkurransen Bombay Sapphire Designer Glass Competition er et årlig arrangement som avholdes i samarbeid med verdens designmiljø for å verdsette fremragende nytt designtalent. Oppgaven har vært å designe et funksjonelt Bombay Sapphire cocktailglass. 14 bidrag fra hele landet var kvalifisert til finalen. 26 land, inkludert Norge,  er påmeldt til hovedfinalen på verdens største designfestival, Salone de Mobile, i Milano 5. april.
- Dette har vært en spennende prosess, et fantastisk finalearrangement og vi ønsker den norske vinneren lykke til i Milano, sier prosjektleder Gunn-Eva Steinor hos arrangøren LivingGroup.

På andreplass kom Øyvind Kaasa med sitt glass Swing, og tredjeplassen ble utdelt til glasset Fountain, designet av industridesigner Ole Olsen. Begge er fra Oslo.

- Vi ser at det er svært høy kvalitet på bidragene, og vi har blitt overrasket over de vågale retningene enkelte av designerne har tatt. Det er tydelig at konkurransen bringer fram den lekne siden i nye designere, sier glasskunstner og juryformann Anne Haavind.

- Det er første gang jeg deltar i en slik konkurranse, og jeg ble gledelig overrasket over å vinne. Jeg gleder meg til å reise til Milano, men noe av det morsomste med å vinne er å få se designet som et håndfast, ferdig produkt, ikke bare en skisse på maskinen, sier en lykkelig Knut Karlsen.

Juryens begrunnelse for utdelingen av førsteprisen:
- Glasset har en elegant og vakker linjeføring, hvor kontrasten mellom det organiske dynamiske og det stramme harmonerer godt sammen. Formen og linjene er hentet fra naturens utømmelige inspirasjonsbank. Fotens organiske form glir smidig over i stetten og komplimenterer klokken som står med hodet på snei i full blomst og lengter etter sol og vann, eller i dette tilfellet en sitronskive og Bombay Sapphire. Det rene, klare glasset og formens eleganse assosieres med Bombay Sapphire. Klokkens skrå kutt synliggjør godstykkelsen på en spennende måte. Glasset er enkelt å holde i, og formen gjør det enkelt å helle i. Satt i en hylle i baren vil dette se tiltrekkende ut, som en bukett med liljer av glass. Skål og hurra!

Deltakere og den norske juryen:
Elever i kreative fag fra 23 skoler ble spesielt invitert til å delta i årets konkurranse.

Den norske juryens har bestått av glasskunstner og juryformann Anne Haavind, multikunstner Magne Furuholmen, interiørarkitekt og tidligere programleder Nikki Butenschøn, daglig leder i Norway Says Store Ragnhild Bakkland Grytten, sjefsredaktør for Bonytt Anne Kolberg og fjorårets norske vinner Christian Brenden (4. plass i den internasjonale konkurransen 2005).

Kilde: LivingGroup PR & Communications

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her