Ny adm. direktør i Vinmonopolet

Nordis Vik Olausson er konstituert som Vinmonopolets nye adm. direktør.
Redaksjonen
09 Desember 2005 - 10:32

Helse- og omsorgsdepartementet har, etter anbefaling fra styret i Vinmonopolet på et møte 8.desember, konstituert Økonomi- og HR direktør Nordis Vik Olausson i Vinmonopolet i stillingen som adm. direktør fra 1. januar 2006.

- Det er et samlet styre som har bedt Nordis Vik Olausson påta seg denne oppgaven. Hun er valgt ut fra en totalvurdering av hva som vil tjene virksomheten best, blant annet med utgangspunkt i at hun har bred og relevant ledererfaring også fra andre virksomheter enn Vinmonopolet. Nordis Vik Olausson er respektert internt og har gode forutsetninger for å samle organisasjonen og bidra til at viktige prosesser kan fortsette i tiden frem til en ny leder er ansatt, sier styreleder Siri Hatlen.

Nordis Vik Olausson (50) er i dag ansatt som Økonomi- og HR direktør i AS Vinmonopolet. Hun kom til Vinmonopolet i 2002 fra stillingen som personaldirektør i Reitan Narvesen konsernet. Olausson har bred ledererfaring innen detaljhandel- og servicenæringen.

- Jeg er sikker på at en samlet ledergruppe sammen med fagforeningene og styret skal bidra til at vi skaper det nødvendige samhold og samarbeidsklima som bedriften er avhengig av. Våre 1 700 medarbeidere har i lengre tid måttet forholde seg til uro på sin egen arbeidsplass og de fortjener nå at vi skaper den nødvendige ro. Vinmonopolet er en veldrevet bedrift med mange dyktige medarbeidere. Vi har et stort ansvar i å vise at vi forvalter disse verdiene på en god og tillitsvekkende måte overfor våre kunder, våre eiere og omverdenen for øvrig, sier Nordis Vik Olausson.

Fredag 2. desember ble det kjent at nåværende adm. direktør i Vinmonopolet, Knut Grøholt, fratrer stillingen 31. desember 2005. Han vil være ansatt i Vinmonopolet frem til pensjonsalder i juni 2009, men stå til disposisjon tilsvarende heltidsstilling for Vinmonopolet og Helse- og omsorgsdepartementet for å utføre oppdrag etter nærmere angivelse fra departementet.

I forbindelse med ansettelse av ny adm. direktør har styret vedtatt å nedsette et ansettelsesutvalg bestående av styreleder Siri Hatlen, styrets nestleder Elsbeth Tronstad og representant valgt av de ansatte Helge Storvik. - Utvalget vil umiddelbart, og i henhold til avtale med Helse- og omsorgsdepartementet, starte arbeidet med å planlegge og gjennomføre en prosess med sikte på å få ansatt ny adm. direktør for Vinmonopolet, sier styreleder Siri Hatlen. Utvalget vil også ha ansvar for å knytte til seg en ekstern rådgiver for å bistå i prosessen.
 
Kilde: NTB

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her