Ny nettside kårer verdens beste restauranter

Lover fortløpende oppdateringer for "fine dining"-interesserte.
03 Mai 2011 - 17:31

Nettstedet wbpstars.com tar sikte på å tilby oppdatert oversikt over verdens beste spisesteder, skriver selskapet i en pressemelding.

Ved åpningen denne uken inneholder nettstedet en liste over de 30 mest framtredende restaurantene i verden, og flere skal være på vei.

Gründerne bak wbpstars.com og inspektørene deres har besøkt flere enn 1000 restauranter i løpet av de siste fem årene, og hevder med det å ha en unik bakgrunn for å rangere de beste i verden.

- Det er dyrt å besøke eksklusive restauranter, men det er ikke alle som er verdt pengene, skriver selskapet og slår fast at restauranter som ikke opprettholder forventet nivå, risikerer å bli fjernet fra topplisten umiddelbart.

Anmeldte restauranter skal besøkes regelmessig, og nettstedets inviterer også brukerne til å legge inn egne vurderinger og kommentarer.

Hver måned skal nettstedet kåre månedens restaurant. Æren tilfaller  spisestedet som har mottatt høyest poengsum i månedens som gikk, og i øyeblikket betrakter wbpstars.com danske Geranium som en av de beste i verden. Restauranten har ingen Michelin-stjerner å skilte med, men framholdes av wbstars.com som et godt eksempel på rangeringssystemet nettstedet opererer med. Et spisested kan oppnå 100 poeng, basert på sju ulike kriterier hvor maksimal uttelling er 10 poeng. Når det kommer til smaken på måltidet, er imidlertid høyeste score satt til 40 poeng.

- Michelin-guiden og Restaurant Magazine bedømmer også de beste spisestedene, men de har mangler. Wbstars.com vil være et supplement til nytte for alle verdens matelskere, sier gründer Teddy Birch Petersen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her