Ny nettside kårer verdens beste restauranter

Lover fortløpende oppdateringer for "fine dining"-interesserte.

Nettstedet wbpstars.com tar sikte på å tilby oppdatert oversikt over verdens beste spisesteder, skriver selskapet i en pressemelding.

Ved åpningen denne uken inneholder nettstedet en liste over de 30 mest framtredende restaurantene i verden, og flere skal være på vei.

Gründerne bak wbpstars.com og inspektørene deres har besøkt flere enn 1000 restauranter i løpet av de siste fem årene, og hevder med det å ha en unik bakgrunn for å rangere de beste i verden.

- Det er dyrt å besøke eksklusive restauranter, men det er ikke alle som er verdt pengene, skriver selskapet og slår fast at restauranter som ikke opprettholder forventet nivå, risikerer å bli fjernet fra topplisten umiddelbart.

Anmeldte restauranter skal besøkes regelmessig, og nettstedets inviterer også brukerne til å legge inn egne vurderinger og kommentarer.

Hver måned skal nettstedet kåre månedens restaurant. Æren tilfaller  spisestedet som har mottatt høyest poengsum i månedens som gikk, og i øyeblikket betrakter wbpstars.com danske Geranium som en av de beste i verden. Restauranten har ingen Michelin-stjerner å skilte med, men framholdes av wbstars.com som et godt eksempel på rangeringssystemet nettstedet opererer med. Et spisested kan oppnå 100 poeng, basert på sju ulike kriterier hvor maksimal uttelling er 10 poeng. Når det kommer til smaken på måltidet, er imidlertid høyeste score satt til 40 poeng.

- Michelin-guiden og Restaurant Magazine bedømmer også de beste spisestedene, men de har mangler. Wbstars.com vil være et supplement til nytte for alle verdens matelskere, sier gründer Teddy Birch Petersen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen