Ny organisasjon av småimportører

Fem av de mindre vinimportørene har startet Kvalitetsimportørenes Forening. Foreningen skal være et supplement til eksisterende grossistforeninger.
Redaksjonen
29 Mai 2007 - 16:34

Foreningen består pr. idag av Record Vinimport, The House of Cognac, Domaine Wines, Vine og Non Dos

- Vi ser et klart behov for å ha en importørforening som støtter den linjen Vinmonopolet har ført de seneste år. Vi vil jobbe for å synliggjøre at det finnes ulike meninger blant grossistene, slik at det blir balanse i kommunikasjonen fra bransjen, og slik at likebehandlingen av grossistene kan ivaretas på en bedre måte enn idag, heter det i en pressemelding.
 
Flere punkter
Kvalitetsimportørene skal arbeide med flere punkter.
 
I pressemeldingen står det at "Vinmonopolet har ansvar for å tilby produkter til hele sin kundemasse. Både folk flest så vel som meget interesserte kunder skal finne spennende vin i ethvert vinmonopolutsalg. Ingen av målgruppene kan betjenes kun gjennom partiutvalget eller bestillingsutvalget; produktene må finnes i basis, og delvis også i grunnsortimentet. De må være tilgjengelige i butikken når kunden kommer inn."

Presise spesifikasjoner
- For at Vinmonopolets produktspesifikasjoner skal ha en god sjanse til å munne ut i en lansering som treffer den aktuelle målgruppen, må spesifikasjonene være presise. Det kan heller ikke være slik noen grossister ønsker, at spesifikasjonene for basisutvalget skal være vide og generelle, mens de mer presise og snevre spesifikasjonene er forbeholdt partiutvalget, heter det.
 
Opp til Vinmonopolet
Kvalitetsimportørene mener at det må være opp til Vinmonopolet å avgjøre hvordan spesifikasjonene skal utformes, for at de på best mulig måte skal treffe ønsket målgruppe.
Foreningen mener dessuten at Vinmonopolet må være fullstendig fristilt til å legge sine egne kvalitetskriterier til grunn ved spesifisering og utvelgelse av produkter. Ikke bare ved dyre partikjøp, men også i de lavere prissegmenter.
 
Økt kvalitet
Kvalitetsimportørene støtter den linjen Vinmonopolet har ført de siste årene. Foreningen mener dette har ført til en økning av kvalitetsprodukter i basisutvalget ved at grossistene har fulgt opp Vinmonopolets spesifikasjoner med egne lanseringer.
 
Foreningen mener det er meget positivt når Vinmonopolet går foran markedet med deler av sine produktspesifikasjoner. De skal ikke bare følge trender som allerede eksisterer. Dette er helt i tråd med forskriften, som sier at Vinmonopolet skal dekke både faktisk og forventet etterspørsel. Vinmonopolet er dessuten - i betydelig større grad enn grossistene - i stand til å tenke nytt og ikke bli bremset av ønsket om å forsøke å holde liv i gamle melkekyr, heter det i pressemeldingen.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her