Ny restauranttrend

En av de siste trendene i restaurantbransjen er Dark Dining. Et måltid i komplett mørke.
Redaksjonen
24 Oktober 2007 - 18:49

Gjestene kan ikke se de andre i lokalet og selvsagt ikke maten. Hele poenget er at man skjerper de andre sansene når en sans forsvinner.
 
Ser man ikke maten eller noe annet, skjerpes altså luktesansen og smakssansen.
 
I USA har trenden dukket opp i mange storbyer, det samme er tilfelle i Europa. Enten får gjestene bind for øynene eller så er restauranten fullstendig uten lys.
 
Blinde servitører
På restaurant Dans le Noir i London har de det ikke bare fullstendig mørkt. Alle servitørene er blinde i tillegg.
 
Poenget med dette er å gi folk som kan se en følelse av hvordan det er å være blind. Dette skal være både spennende og en interessant opplevelse.
 
Finnes regler
Men det er enkelte regler for Dark Dining. For det første får du ikke velge hva du vil spise. Kokken bestemmer. Du kan selv velge om du vil bruke bestikk eller ikke. Har du allergier sier du bare fra i forkant. Det er ikke lov å smugtitte dersom du har bind for øynene.
 
Ingen telefoner
Må du på toalettet må du rekke opp hånden, så blir du ført avgårde. Og så er det selvsagt forbudt med mobiltelefoner og digitale klokker som avgir lys, skriver henne.no.
 
Til gjengjeld er det ofte underholdning, som for eksempel flamencogitarister eller steppedansere.
 
Her er noen restauranter som tilbyr trenden:
 
Dans le Noir i London, Camaje Bistro, Chez Bushwick og Galapagos Art Space i New York og Rover`s og Dinette i Seattle.
 
Alt startet som deler av et kunstprosjekt i Greenwich Village i 2005.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

NHO har undersøkt hvor ofte folk spiser på restaurant

Restaurantbransjen har merket det at gjestene kniper igjen, og her er fasiten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her