Ny strippeklubb i Bergen

Dreams, som har drevet strippebar i Trondheim siden 2002, åpner nå i Bergen - til protester.

Klubben i Bergen vil by på striptease hver kveld fra tirsdag til lørdag. Strippebaren skal ligge i Torggaten 5.

Les også: Stavanger-riking vil starte Hooters

Huseierne negative
Lokalene til den nye strippeklubben er eid av Hui-brødrene, to av Bergens rikeste menn. Sing Wah Hui (50) og Wing Wah Hui (47) har et titall selskaper innen eiendom, restaurant og handel i følge www.adressa.no .

«Huseier er ikke informert om endring av driftskonsept til denne type virksomhet. Vi stiller oss negativ til dette,» skriver Remi Meiler i en e-post på vegne av huseierne.

Varsler aksjoner
Kvinnegruppa Ottar var heller ikke kjent med den nye strippebaren da bt.no ringte.
- De bør ikke føle seg så altfor trygge, sier Ane Aadland, fungerende leder for den feministiske organisasjonen i Bergen. - Vi har en lang, god og stolt tradisjon for å skremme menn som er ute på slike ting, sier hun.

Forkastelig kvinnesyn
Hun mener at strippebarer vitner om et forkastelig kvinnesyn, der kvinner er til pynt og eksisterer for menns forlystelse.

- Jeg synes ikke at noen skal ha som jobb å kle av seg og vise puppene sine, sier Aadland.
- Har ikke disse kvinnene rett til å bestemme over sin egen kropp?
- Selvfølgelig. Men jeg tror i mindre grad at folk velger slike jobber aktivt, i likhet med for eksempel prostitusjon, sier aksjonisten.

Akkurat hvordan Ottar vil reagere, er fortsatt uklart.
- Vi vil prøve å mobilisere bredt politisk. Vi kan ikke ha dette i byen vår, sier Aadland.

Inviterer pressen
Innehaverne av den nye strippeklubben vil ikke svare på spørsmål fra pressen før de holder pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Til stede på pressekonferansen blir kjedesjef Atle Maaø, daglig leder i Trondheim, Sølvi Maaø og daglig leder i Bergen Geir Carlsen. I tillegg kommer de to danserne Lise Raanes og Mia Meland, ifølge en pressemelding fra Dreams Showbar.

Den nye strippebaren skal ha alle rettigheter og retter seg inn mot et voksent publikum, ifølge pressemeldingen. Aldersgrensen blir 20 år.

Firmaet vil også leie ut strippere til private arrangementer i hele Hordaland, deriblant «firmafester, utdrikningslag, bursdagsselskap og andre events», ifølge pressemeldingen.
Det har vært strippebar i Bergen tidligere, i Kong Oscars gate, men den ble nedlagt i 1992 på grunn av dårlig økonomi.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen