Nye selskap i Arcus-Gruppen

Arcus Produkter utvider sin satsing på vin- og brennevinmarkedet, og oppretter derfor , i følge en pressemelding, tre nye selskaper innen gruppen.

Arcus Produkter AS er Norges største aktør på vin- og brennevinsmarkedet, med en samlet markedsandel på ca. 30%. I tillegg til kjente brennevinsmerker som Linie, Vikingfjord, Upper Ten og Braastad står Arcus Produkter bak noen av de største vinsuksessene i Norge de siste årene, med merker som Cappella, La Vida og Canepa. For å utfylle vinsortimentet startet Arcus Produkter med import av agenturmerker i 1998, og selskapet representerer i dag et 40-talls anerkjente produsenter som Dom. Rothschild (Lafite), Southcorp Wines (Penfolds), Casa Girelli, Bodegas Julian Chivite og Champagne Ruinart.

Som et ledd i en videre utvikling av selskapet, har vi tatt en strategisk beslutning om økt satsing på det nordiske markedet for vin og brennevin. Som et ledd i denne strategien er det besluttet å opprette følgende nye selskaper i Arcus-gruppen, alle 100% eid av Arcus Produkter AS:

VINORDIA AS
ARCUS AB (Sverige)
ARCUS OY (Finland)

VINORDIA AS vil få tilført ansvaret for markedsføring og salg i det norske markedet av alle importmerker som i dag markedsføres av Arcus Produkter AS, noe som utgjør et samlet salgsvolum på ca 1 mill. liter og en omsetning på rundt 30 mill (2001). Arcus Produkter AS vil fortsatt være ansvarlig for markedsføring og salg av selskapets omfattende portefølje av egne vin- og brennevinsmerker, og konsentrere seg 100% om disse.

VINORDIA skal også kunne tilby sine prinsipaler en samlet nordisk løsning gjennom markedsføring og salg i Sverige og Finland gjennom de nye importselskapene som er under etablering.

ARCUS AB er opprettet med hovedkontor i Stockholm, og har ansvaret for markedsføring og salg av Arcus Produkters egne merker på det svenske markedet. Arcus Produkter har hatt en meget sterk salgsutvikling i det svenske markedet de siste 2 årene, primært i grensebutikkene, men etter hvert også i andre deler av landet. ARCUS AB vil også arbeide for å få tilført salgsansvar for agenturmerker i det svenske markedet.

ARCUS OY er opprettet med hovedkontor i Helsinki, og har ansvaret for markedsføring og salg av Arcus Produkters egne merker på det finske markedet og i Baltikum i tillegg til tax-free salg på fergerutene i Østersjøen. Dette er et meget interessant marked for Arcus Produkter som vi satser på å utvikle videre. ARCUS OY vil også arbeide for å få tilført salgsansvar for agenturmerker i det finske markedet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen