Nyhetene på polet januar 2006

Polets satsing på spanske viner er slik vi vil ha det: Mange godbiter i alle prisklasser. Januarnyhetene byr imidlertid på godt fra andre land også.
Redaksjonen
12 Januar 2006 - 12:13

Spania er en av Europas hotteste vinland. Omtrent i hver eneste region skjer det en voldsom oppgradering. Uten at det har medført prisøkninger av betydning. Selv viner fra "hypete" områder som Ribera del Duero gir god vinvaluta. Tamaral Roble 2004 er et veritabelt røverkjøp. De "nye" regionene tar imidlertid flest skår når det gjelder prisgunstighet. Fra Yecla kommer bærbomben Cuvée Christer Berens Monastrell 2004 og fra Calatayud den ikke mindre forførende Castillo de Maluenda Viñas Viejas 2004. Begge har to i seg til å bli storselgere.

Men Spania er ikke bare rødt. På den hvite side stråler Casal Novo Godello 2004 fra Valdeorras som ligger i det nordvestre hjørnet av landet. Baskervinen Itsas Mendi Hondarrabi Zuri 2004 og er også verd å teste ut for den sjømatglade. Marquès de Sangor Xarel-lo Parellada 2004 er på sin side utrolig billig samtidig som den er sjarmerende og ikke minst god.

Blant de øvrige nyhetene er det flere viner som fortjener omtale. Blant annet en veldig god rosa musserende: Crémant de Bourgogne Rosé Brut som bør være noe å legge seg på minnet til den forestående Valentinsdagen. Dessuten en usedvanlig prisgunstig soave, Pagus Soave 2004. Blant de røde peker Cuvée Sommelongue 2004 fra André Brunel og den rimelige italieneren Mezzacorona Merlot 2004 seg ut. Og skal du ha et tips til torskemiddagen er Ramelles Chinon 2004 et veldig godt kjøp.

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 14. januar 2006 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Smakingene hos Vinmonopolet gjennomføres delvis (og valgfritt) blindt. Apéritifs smaker Remi Madsen, kjellermester ved Hotel Continental, vurderer derfor (på en skala fra fem til en) kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. januar 2006. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.

Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget januar 2006. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen nedenfor.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

>>>

Innledning: Nyhetene på polet januar 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet januar 2006 -  fokusområde Spania

 

Del 2: Nyhetene på polet januar 2006 - annen musserende og hvitvin

 

Del 3: Nyhetene på polet januar 2006 - annen rødvin

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her