Nyhetene på polet januar 2006

Polets satsing på spanske viner er slik vi vil ha det: Mange godbiter i alle prisklasser. Januarnyhetene byr imidlertid på godt fra andre land også.

Spania er en av Europas hotteste vinland. Omtrent i hver eneste region skjer det en voldsom oppgradering. Uten at det har medført prisøkninger av betydning. Selv viner fra "hypete" områder som Ribera del Duero gir god vinvaluta. Tamaral Roble 2004 er et veritabelt røverkjøp. De "nye" regionene tar imidlertid flest skår når det gjelder prisgunstighet. Fra Yecla kommer bærbomben Cuvée Christer Berens Monastrell 2004 og fra Calatayud den ikke mindre forførende Castillo de Maluenda Viñas Viejas 2004. Begge har to i seg til å bli storselgere.

Men Spania er ikke bare rødt. På den hvite side stråler Casal Novo Godello 2004 fra Valdeorras som ligger i det nordvestre hjørnet av landet. Baskervinen Itsas Mendi Hondarrabi Zuri 2004 og er også verd å teste ut for den sjømatglade. Marquès de Sangor Xarel-lo Parellada 2004 er på sin side utrolig billig samtidig som den er sjarmerende og ikke minst god.

Blant de øvrige nyhetene er det flere viner som fortjener omtale. Blant annet en veldig god rosa musserende: Crémant de Bourgogne Rosé Brut som bør være noe å legge seg på minnet til den forestående Valentinsdagen. Dessuten en usedvanlig prisgunstig soave, Pagus Soave 2004. Blant de røde peker Cuvée Sommelongue 2004 fra André Brunel og den rimelige italieneren Mezzacorona Merlot 2004 seg ut. Og skal du ha et tips til torskemiddagen er Ramelles Chinon 2004 et veldig godt kjøp.

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 14. januar 2006 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Smakingene hos Vinmonopolet gjennomføres delvis (og valgfritt) blindt. Apéritifs smaker Remi Madsen, kjellermester ved Hotel Continental, vurderer derfor (på en skala fra fem til en) kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. januar 2006. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.

Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget januar 2006. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen nedenfor.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

>>>

Innledning: Nyhetene på polet januar 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet januar 2006 -  fokusområde Spania

 

Del 2: Nyhetene på polet januar 2006 - annen musserende og hvitvin

 

Del 3: Nyhetene på polet januar 2006 - annen rødvin

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen