Nyhetene på polet juli 2006

Sommerens polnyheter gir mange gode og ikke minst billige flaskealternativer til boksene.

Du befinner deg her:

>>>

Innledning: Nyhetene på polet juli 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet juli 2006 - hvitvin

 

Del 2: Nyhetene på polet juli 2006 - rødvin

Denne gangen satser Vinmonopolet på billige hvitviner. Og selv om prisene er til dels svært lave, er kvaliteten ikke så verst. Særlig tyske Eifel-Pfeiffer Riesling Kabinett 2005 stikker seg frem som et røverkjøp. Og endelig en god ungarsk billigvin, nemlig Riverview Pinot Grigio 2005.

Sommerlige røde
Men vi hadde ønsket oss litt større spredning kvalitetsmessig. Altfor mange er for like rett og slett. Men like fullt gode flaskealternativer til de som stort sett finner sin hvitvin i bokshylla.

Også på den røde side er det en dominans av enklere billige sommerlige rødviner som evner å gi rødvinsboksene en velfortjent pause. Spesielt sørfranske Vignoble du Sud Syrah 2005 til den latterlig lave prisen av 69,90 gjør jobben vel så bra som de fleste bokser - til sammen.

Potensiell favoritt
Og italienske Arcano Chianti 2005 kommer garantert til å bli manges favoritt da denne utrolig prisgunstige chiantien passer utmerket så vel i sommer som utover høsten. To andre viner under åtte tiere fortjener å fremheves, nemlig sicilianske Epicuro Nero d'Avola Merlot 2005 og sørfranske Vincent de Marca 2005.

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 1. juli 2006 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Smakingene hos Vinmonopolet gjennomføres delvis (og valgfritt) blindt. Apéritifs smaker Remi Madsen, kjellermester ved Hotel Continental, vurderer derfor (på en skala fra fem til en) kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. juli 2006. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.

Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget juli 2006. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen nedenfor.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

>>>

Innledning: Nyhetene på polet juli 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet juli 2006 - hvitvin

 

Del 2: Nyhetene på polet juli 2006 - rødvin

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen