Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 16. oktober

Nå nærmer det seg - smak 8 elegante viner

Nå nærmer det seg - smak 8 elegante viner

Smak hvorfor viner fra Burgund og Limoux er så ettertraktet blant vinelskere verden over.
06 Oktober 2023 - 09:00

Lær om de de vakre vinmarkene som gir liv til enestående viner, guidet av Romain Bourgeois fra vinprodusenten Collovray & Terrier den 16. oktober på Sentralen i Oslo. I løpet av smakingen vil du få servert 8 nøye utvalgte viner fra Deux Roches i Burgund og Altugnac i Haute Valée de L’Aude. Collovray & Terrier sin filosofi er tuftet på respekt for naturen og bærekraftige metoder, noe som resultater i spennende viner. Opplev en smaksreise med varierte og rike vinuttrykk, hvor du vil få en dypere forståelse av fremragende vinproduksjon.

Deux Roches er en anerkjent vinprodusent som ligger i det fantastiske området Mâconnais, i den sørøstlige delen av Burgund. Området er berømt for sitt varierte terroir og gunstige klima for vindyrking som har ført til at de produserer noen av de beste hvite vinene i Burgund. Domaine des Deux Roches er en relativt ung vingård, den ble etablert i 1986 av Christian Collovray og Jean-Luc Terrier. Navnet på vingården er inspirert av de to kjente landemerkene, kalksteinsklippene i Vergisson og i Solutré. Ikke uventet er jordsmonnet i de mange forskjellige parsellene mer eller mindre kalkholdig. Den geografiske beliggenheten og klimaet gjør at Chardonnay blomstrer spesielt godt her, og Mâconnais er kjent som fødestedet til druesorten. Deux Roches skaper viner med en unik karakter som er kjent for sin raffinerte eleganse, friske fruktighet og komplekse smaksprofiler. Oppdag deres bemerkelsesverdige viner og la deg forføre av den ekte smaken av Burgund.

Vinmarken Mâconnais Foto: COLLOVRAY & TERRIER - DEUX ROCHES

Altugnac holder til i Haute Vallée de l'Aude, nærmere bestemt Antugnac i Limoux området. Beliggenhet ca 300 meter høyde over havet, med et helt unikt jordsmonn. Regionen ligger ved foten av Pyreneene, i et område med middelhavs- og atlantisk klima. Languedoc spiller en viktig rolle i fransk vinproduksjon og er en populær destinasjon for vinelskere som ønsker å oppdage regionens skatter. Vinene fra Altugnac er kjent for sin fruktige og komplekse karakter, og de uttrykker tydelig regionens unike terroir. Altugnac bruker et nøye utvalg av druer, kun de beste blir brukt i produksjonen, noe som gir en ekstra dimensjon av kvalitet og raffinement i hver eneste flaske.

På vinsmakingen vil du bli overrasket over det mangfoldige spekteret av viner fra Burgund og Languedoc. Fra forfriskende og fruktig crémant til komplekse og raffinerte hvite og røde viner.

Burgund og sørfrankrike.png [69.37 KB]

Romain Bourgeois er eksportansvarlig for Collovray & Terrier og vil dele sin lidenskap og kunnskap om vin, og historier om vingården som gir deg innsikt i vinproduksjonsprosessen.

En lærerik kveld med Romain Bourgeois Foto: Collovray & Terrier

Dette er en enestående sjanse til å oppdage Burgunds og sørfransk eleganse uten å forlate Oslo. Ta del i denne spennende opplevelsen, og utforsk Collovray & Terriers lidenskap for vin. Bli med oss og løft glasset på en minneverdig vinsmaking!

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her