Nyt smaken av elegante viner fra Burgund og Limoux
Vinsmaking i Oslo 16. oktober

Nyt smaken av elegante viner fra Burgund og Limoux

Smak hvorfor viner fra Burgund og Limoux er så ettertraktet blant vinelskere verden over.
14 September 2023 - 10:00

Lær om de de vakre vinmarkene som gir liv til enestående viner, guidet av Romain Bourgeois fra vinprodusenten Collovray & Terrier den 16. oktober på Sentralen i Oslo. I løpet av smakingen vil du få servert 8 nøye utvalgte viner fra Deux Roches i Burgund og Altugnac i Haute Valée de L’Aude. Collovray & Terrier sin filosofi er tuftet på respekt for naturen og bærekraftige metoder, noe som resultater i spennende viner. Opplev en smaksreise med varierte og rike vinuttrykk, hvor du vil få en dypere forståelse av fremragende vinproduksjon.

Deux Roches er en anerkjent vinprodusent som ligger i det fantastiske området Mâconnais, i den sørøstlige delen av Burgund. Området er berømt for sitt varierte terroir og gunstige klima for vindyrking som har ført til at de produserer noen av de beste hvite vinene i Burgund. Domaine des Deux Roches er en relativt ung vingård, den ble etablert i 1986 av Christian Collovray og Jean-Luc Terrier. Navnet på vingården er inspirert av de to kjente landemerkene, kalksteinsklippene i Vergisson og i Solutré. Ikke uventet er jordsmonnet i de mange forskjellige parsellene mer eller mindre kalkholdig. Den geografiske beliggenheten og klimaet gjør at Chardonnay blomstrer spesielt godt her, og Mâconnais er kjent som fødestedet til druesorten. Deux Roches skaper viner med en unik karakter som er kjent for sin raffinerte eleganse, friske fruktighet og komplekse smaksprofiler. Oppdag deres bemerkelsesverdige viner og la deg forføre av den ekte smaken av Burgund.

Vinmarken Mâconnais Foto: COLLOVRAY & TERRIER - DEUX ROCHES

Altugnac holder til i Haute Vallée de l'Aude, nærmere bestemt Antugnac i Limoux området. Beliggenhet ca 300 meter høyde over havet, med et helt unikt jordsmonn. Regionen ligger ved foten av Pyreneene, i et område med middelhavs- og atlantisk klima. Languedoc spiller en viktig rolle i fransk vinproduksjon og er en populær destinasjon for vinelskere som ønsker å oppdage regionens skatter. Vinene fra Altugnac er kjent for sin fruktige og komplekse karakter, og de uttrykker tydelig regionens unike terroir. Altugnac bruker et nøye utvalg av druer, kun de beste blir brukt i produksjonen, noe som gir en ekstra dimensjon av kvalitet og raffinement i hver eneste flaske.

På vinsmakingen vil du bli overrasket over det mangfoldige spekteret av viner fra Burgund og Languedoc. Fra forfriskende og fruktig crémant til komplekse og raffinerte hvite og røde viner.

Burgund og sørfrankrike.png [69.37 KB]

Romain Bourgeois er eksportansvarlig for Collovray & Terrier og vil dele sin lidenskap og kunnskap om vin, og historier om vingården som gir deg innsikt i vinproduksjonsprosessen.

En lærerik kveld med Romain Bourgeois Foto: Collovray & Terrier

Dette er en enestående sjanse til å oppdage Burgunds og sørfransk eleganse uten å forlate Oslo. Ta del i denne spennende opplevelsen, og utforsk Collovray & Terriers lidenskap for vin. Bli med oss og løft glasset på en minneverdig vinsmaking!

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Forsiden akkurat nå
By på en nydelig gryte med ishavsrøye og skalldyr
Dagens rett

By på en nydelig gryte med ishavsrøye og skalldyr

Som en lekker helgemiddag kan vi trygt anbefale ishavsrøye. Og vi stopper ikke der med tanke på havets delikatesser. Andre skalldyr har nemlig sterke biroller i dagens middagsrevy.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik skaper du vaskeekte tiki-stemning hjemme
Ukens drink

Slik skaper du vaskeekte tiki-stemning hjemme

I dag er det en vri på en høyt elsket klassiker som står på kartet. Mai Tai-ens evigvarende popularitet er lett å forstå med sin rike og forfriskende smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Oxford Companion to Wine - selve vinbibelen - er nå i ny utgave - også digitalt

Vinleksikonet alle vininteresserte må har, er i ny versjon med 1 million oppføringer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag noe søtt og godt med de norske eplene
Guide
Eplekaker og desserter

Lag noe søtt og godt med de norske eplene

De norske eplene er ikke bare gode å sette tenna i. De er ypperlige i desserter og kaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mens vi venter på viltsesongen, kan du enkelt lage reinsdyrkaker i viltsaus
Dagens rett

Mens vi venter på viltsesongen, kan du enkelt lage reinsdyrkaker i viltsaus

Viltkjøttet som er brukt i denne oppskriften finnes i alle dagligvarebutikker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Litt sinte sjokolademuffins, men aller mest gode og passe søte
Ukens kake
Sjokolademuffins med chili og tørket frukt

Litt sinte sjokolademuffins, men aller mest gode og passe søte

Det er det lille chilibittet og den balanserende smaken av tørket frukt som gjør disse muffinsene til noe litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her