Nyt tilværelsen med god mat og drikke

Spis drikk lev er en ny type kokebok. Budskapet er at vi ikke skal bruke timevis på å kjempe oss gjennom vanskelige oppskrifter og uendelige lister med ingredienser. Mat skal være en av de enkle gledene i hverdagen, noe man skal glede seg over - uten å la
Redaksjonen
22 Mai 2001 - 14:36

Teksten er hentet fra Bokklubben Mat- og Vinglede, Apéritifs samarbeidspartner på nettet:

Spis drikk lev er en ny type kokebok. Budskapet er at vi ikke skal bruke timevis på å kjempe oss gjennom vanskelige oppskrifter og uendelige lister med ingredienser. Mat skal være en av de enkle gledene i hverdagen, noe man skal glede seg over - uten å lage for mye oppstyr.

Spis Drikk Lev handler om noe av et viktigste i livet - enkel og velsmakende mat og gleden ved å dele måltidene med venner og familie. Boken gir lettlagede og inspirerende oppskrifter for alle anledninger og årstider enten det gjelder frokost, lunsj, grillparty på stranden eller større sammenkomster som middag for slekt og venner.

Maten skal man dele med venner, familie, en partner eller nyte om man er alene - uansett hva slags anledning det er og hvilken tid på døgnet det er. Fran Wardes oppskrifter spenner fra en overdådig frokost til en piknik sammen med venner, fra en tradisjonell familiemiddag med lammelår til en rask kveldsrett laget av det du har stående i skapet. Alt er så enkelt og greit at du også får tid til det viktigste: å hygge deg.

Gjør det enkelt
Spis drikk lev inneholder mer enn 150 enkle oppskrifter med ingredienser som ikke er for vanskelige å få tak i. Bokens delikate illustrasjoner gir deg tips om hvordan du skal dekke bordet med blomster, duker og dekorative detaljer og anrette maten på den mest delikate måten. En ekstra bonus er alle tipsene boken er krydret med. Visste du for eksempel at ruccola blir slapp av olje, og at den derfor først må legges i salaten rett før servering. Et annet nyttig tips er å aldri servere mat kjøleskapskald. Da smaker den ikke. I stedet bør du la den stå på kjøkkenbenken i 30 minutter eller mer, til romtemperaturen vekker smakene til live!

Frokost
En perfekt start på en god dag kan være en vitamindrink av epler, rødbeter, gulrøtter, stilkselleri og ingefær, husets kornblanding av havregryn, mandler, rosiner, tørkede aprikoser, gresskarfrø, sukker og lønnesirup. Og kokt egg og toast (toasten serveres i strimler som skal dyppes i det perfekt kokte egget sammen med salt og pepper - delicious!).

Lunsj
Her finner du forslag til søndagslunsj for slekt og venner, grilling på stranden eller piknik i parken. Eller hva med en salatbar? Du kan velge blant mange spennende oppskrifter. Til dine kollegers misunnelse kan du la matpakken bestå av kylling og grønnsaksatay med pasta, hummus og salat i tyrkisk flatbrød eller tomat- og ostepai.

Middag
Boken gir deg en lang rekke imponerende og fantasifulle menyer: Til en middag utendørs kan du servere grillstekt lammelår med sitron og tomatpickles, tyrkisk toast og vannmelon- og rosenvannsalat. Menyen til et raffinert middagsselskap kan bestå av ingefærasparges med cashewnøtter, dampet havabbor (eller annen fisk) med thai-suppe, marinert andebryst og pærer med stjerneanis og sjokoladesaus. til en mer vanlig middag kan du servere sopprisotto, couscous med kylling og grønnsaker eller bønnesuppe fra Toscana.

Verre er det ikke!
Forfatteren har leveregel som vi med fornyelse refererer: Når du handler, velger du den ferskeste maten som ser best ut. Hvis det du trenger til en oppskrift ikke ser bra nok ut, bruker du noe annet eller lager en annen rett. Du må aldri akseptere dårlige varer. Godta aldri det nest beste. Gå da heller til en annen butikk, eller velg en annen oppskrift.

God mat uten stress

Over 150 lettlagde oppskrifter

Nyttige råd og tips

Menyforslag til alle anledninger

Fran Warde:
Spis Drikk Lev
Forlag: Gyldendal Fakta
Originalens tittel: Eat Drink Live
Til norsk ved: Anna Nesje
Format: 21,5 x 28 cm
Sider: 190

Meld deg inn i Bokklubben Mat- og Vinglede å få boken til medlemspris.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her