Nyt tilværelsen med god mat og drikke

Spis drikk lev er en ny type kokebok. Budskapet er at vi ikke skal bruke timevis på å kjempe oss gjennom vanskelige oppskrifter og uendelige lister med ingredienser. Mat skal være en av de enkle gledene i hverdagen, noe man skal glede seg over - uten å la
Redaksjonen
22 Mai 2001 - 15:36

Teksten er hentet fra Bokklubben Mat- og Vinglede, Apéritifs samarbeidspartner på nettet:

Spis drikk lev er en ny type kokebok. Budskapet er at vi ikke skal bruke timevis på å kjempe oss gjennom vanskelige oppskrifter og uendelige lister med ingredienser. Mat skal være en av de enkle gledene i hverdagen, noe man skal glede seg over - uten å lage for mye oppstyr.

Spis Drikk Lev handler om noe av et viktigste i livet - enkel og velsmakende mat og gleden ved å dele måltidene med venner og familie. Boken gir lettlagede og inspirerende oppskrifter for alle anledninger og årstider enten det gjelder frokost, lunsj, grillparty på stranden eller større sammenkomster som middag for slekt og venner.

Maten skal man dele med venner, familie, en partner eller nyte om man er alene - uansett hva slags anledning det er og hvilken tid på døgnet det er. Fran Wardes oppskrifter spenner fra en overdådig frokost til en piknik sammen med venner, fra en tradisjonell familiemiddag med lammelår til en rask kveldsrett laget av det du har stående i skapet. Alt er så enkelt og greit at du også får tid til det viktigste: å hygge deg.

Gjør det enkelt
Spis drikk lev inneholder mer enn 150 enkle oppskrifter med ingredienser som ikke er for vanskelige å få tak i. Bokens delikate illustrasjoner gir deg tips om hvordan du skal dekke bordet med blomster, duker og dekorative detaljer og anrette maten på den mest delikate måten. En ekstra bonus er alle tipsene boken er krydret med. Visste du for eksempel at ruccola blir slapp av olje, og at den derfor først må legges i salaten rett før servering. Et annet nyttig tips er å aldri servere mat kjøleskapskald. Da smaker den ikke. I stedet bør du la den stå på kjøkkenbenken i 30 minutter eller mer, til romtemperaturen vekker smakene til live!

Frokost
En perfekt start på en god dag kan være en vitamindrink av epler, rødbeter, gulrøtter, stilkselleri og ingefær, husets kornblanding av havregryn, mandler, rosiner, tørkede aprikoser, gresskarfrø, sukker og lønnesirup. Og kokt egg og toast (toasten serveres i strimler som skal dyppes i det perfekt kokte egget sammen med salt og pepper - delicious!).

Lunsj
Her finner du forslag til søndagslunsj for slekt og venner, grilling på stranden eller piknik i parken. Eller hva med en salatbar? Du kan velge blant mange spennende oppskrifter. Til dine kollegers misunnelse kan du la matpakken bestå av kylling og grønnsaksatay med pasta, hummus og salat i tyrkisk flatbrød eller tomat- og ostepai.

Middag
Boken gir deg en lang rekke imponerende og fantasifulle menyer: Til en middag utendørs kan du servere grillstekt lammelår med sitron og tomatpickles, tyrkisk toast og vannmelon- og rosenvannsalat. Menyen til et raffinert middagsselskap kan bestå av ingefærasparges med cashewnøtter, dampet havabbor (eller annen fisk) med thai-suppe, marinert andebryst og pærer med stjerneanis og sjokoladesaus. til en mer vanlig middag kan du servere sopprisotto, couscous med kylling og grønnsaker eller bønnesuppe fra Toscana.

Verre er det ikke!
Forfatteren har leveregel som vi med fornyelse refererer: Når du handler, velger du den ferskeste maten som ser best ut. Hvis det du trenger til en oppskrift ikke ser bra nok ut, bruker du noe annet eller lager en annen rett. Du må aldri akseptere dårlige varer. Godta aldri det nest beste. Gå da heller til en annen butikk, eller velg en annen oppskrift.

God mat uten stress

Over 150 lettlagde oppskrifter

Nyttige råd og tips

Menyforslag til alle anledninger

Fran Warde:
Spis Drikk Lev
Forlag: Gyldendal Fakta
Originalens tittel: Eat Drink Live
Til norsk ved: Anna Nesje
Format: 21,5 x 28 cm
Sider: 190

Meld deg inn i Bokklubben Mat- og Vinglede å få boken til medlemspris.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her