Nytt bud på Norgani Hotels?

I dag bestemmer Oslo Properties seg for om selskapet skal legge inn bud på Norgani Hotels eller ikke.

Fredag kjøpte selskapet seg opp til 13,2 prosent i Norgani. En av årsakene til kjøpet skal være en maktkamp mellom Scandic-dominerte Oslo Properties og Petter Stordalen og Aberdeen, som per i dag er budgiver på Norgani.
 
Betaler godt
Oslo Properties skal være villig til å betale godt for å hindre at Petter Stordalen får klørne i flere av Norgani-hotellene. Oslo Properties betalte 91 kroner per aksje fredag.
 
Da de fleste trodde at Aberdeen Property Investors hadde sikret seg Norgani Hotels kom altså det forholdsvis ukjente og nystartede selskapet Oslo Properties med et bud.

Leietager på banen
Blant eierne i Oslo Properties er Nordens største hotelloperatør Scandic Hotels. Dermed har en av Norganis største leietagere kommet på banen for å bestemme fremtiden til Norgani Hotels.
Over 70 hoteller
Norgani Hotels har over 70 hoteller i de nordiske landene. Hele 37 av disse er leid ut til Scandic Hotels. Nå er altså leietageren kanskje ute etter å kjøpe opp utleier. I følge ne.no kommer halvparten av inntektene til Norgani Hotels fra Norganis nye storaksjonær.
 
Scandic Hotels drifter 132 hoteller. De Norgani-eide Scandic-hotellene utgjør nesten 30 prosent av kjedens hoteller.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen