Nytt norsk kokketalent kåret

Nytt norsk kokketalent kåret

24 år gamle Christian Andre Pettersen fra Spiseriet Konserthuset, Stavanger gikk til topps i kokkekonkurransen Linie Award.
Redaksjonen
06 Juni 2014 - 18:44

Det var kombinasjonen av grillet sjøkreps nigiri, Linie Aquavit, laks, kumle, vaktelegg, grønnkål, sukkertare og pepperrotemulsjon med aromater som sikret Christian André Pettersen seieren. Det gjorde han foran deltakere fra Sverige, Danmark og Finland.

 

- Han vant fordi han hadde et fokusert produkt, som bar tydelig preg av at den var innøvd og utprøvd og dermed en feilfri prestasjon. Retten var fint balansert og den beste matchen til Linie-akevitten, sier juryleder Even Ramsvik.

Liker det enkle og rene

Og det til tross for at Christian ikke hadde trent lenge før konkurransestart.

- Jeg har laget retten en gang før. Det var viktig å tilpasse retten til akevitten, som trenger fete råvarer, krydder og syre. Min stil er å holde det enkelt og rent, keep it simple, forklarer den glade kokken som vi nok kommer til å høre mer fra i tiden framover.

Neste mål er nemlig å vinne Bocuse d’or i 2019. Det har han drømt om siden han var ni år gammel, inspirert av faren som også er kokk.

Sukkererter i drinken

Linie Award er en talentkonkurranse som også involverer bartenderfaget.

- Hensikten med konkurransen er å øke interessen for nordisk mat- og drikkekultur. I tillegg gir konkurransen unge kokker og bartender med ambisjoner, en helt unik mulighet til faglig utvikling og erfaring, sier Halvor Digernes, juryleder for bartenderdelen av Linie Award.

Her trakk imidlertid svenskenes Oskar Karl Josef Johannsson fra Corner Club, Stockholm, det lengste strået med drinken Kummimjanne. Her har han brukt både sukkererter og grønt eple i kombinasjon med Linie-akevitten.

 

Halvor Digernes, juryleder for drinkkonkurransen, berømmer kvaliteten på de nordiske drinkfinalistene. Han mener alle fire kan klare seg godt i en krevende bransje.

- Det er en tøff bransje som krever både kreativitet og struktur, men så må man være litt gæren også, sier Halvor.

Jenter, bli inspirert

Han trekker fram den eneste kvinnelige finalisten, norske Anne Maurseth fra No. 19, Oslo.

- Anne har vært en tydelig karakter i det norske barmiljøet de fire siste årene ved å være et imponerende ungt talent. Hun har det som skal til: pågangsvilje, kreativitet og talent.

Digernes håper flere unge kvinnelige talenter melder seg på i årene som kommer da det ikke er mangel på talent.

- Vi har mange talentfulle kvinnelige bartendere i Norge, men de er ikke like ivrige til å konkurrere som gutta. Gutter har kanskje tradisjonelt hatt mer behov for å markere seg, men nå håper vi Anne kan inspirere flere jenter til å konkurrere.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her