Odd-Einar Berdal vant Licor 43-mesterskapet

Etter mye smaking og synsing fra dommerpanelet var det til slutt Odd-Einar Berdal fra Restaurant Eik i Oslo som gikk seirende ut av årets Licor 43-mesterskap.
Redaksjonen
14 Juni 2004 - 01:00

 
Mesterskapet, som ble avholdt på Rex i Oslo, hadde til hensikt å avdekke den beste drinken basert på Licor 43. Av de påmeldte konkurrentene var 15 deltakere plukket ut for finalen.

Drinkene hadde svært variert karakter, både i smak og utseende. Likeledes var uenigheten de seks dommerne imellom til å ta og føle på. Den som imidlertid til slutt trakk det gjeveste strået var Odd-Einar Berdal fra Restaurant Eik. Hans vinnerdrink hadde en ekte sommerdrinks kvaliteter; lekker rød, med en betagende aroma av rose og muskat. Smaken hintet klart i retning av sommerens friske bringebær.

På andre plass kom Kenneth Bareksten fra Møllehaven AS i Moss. Hans "El Borracho" kom hårfint bedre ut av det enn "Flying Jann" fra Jann-Inge Nilssen, Grand Bar i Tromsø. Like fullt tre sterke kandidater til sommerens oppdagelsesferd i drinkenes verden.

Licor 43-mesterskapet ble arrangert av den norske importøren, Saga Trading.

Her får du oppskriftene på alle de tre vinnerdrinkene:

1. premie

Ingredienser:
4 cl. Licor 43
1 cl. Sukkerlake
8 friske Bringebær
2 dråper Angostura Bitter
Nyrevet Muskat

Fremgangsmåte:
Benytt martiniglass.
Frappe (på knust is) Bringebær muddles, angostura og is. Licor 43 helles over og alt shakes hardt.
Garneres med revet muskatnøtt rett over ferdig drink og 2 bringebær

Odd-Einar Berdal,
Restaurant Eik / Savoy Bar i Oslo
Vinner av Licor 43-mesterskapet 2004

2. premie

Ingredienser:
2 cl. Licor 43
2 cl. Finlandia Cranberry vodka
1 cl. Mango Monin
2-3 cl. Oceanspray Cranberry juice

Fremgangsmåte:
Benytt cocktail/rocksglass.
Shakes, serveres med knust is.
Pynt med to bjørnebær og mynteblader i et stort rocksglass.

Kenneth Bareksten, Møllehaven i Moss
Nr. 2 i Licor 43-mesterskapet 2004

3. premie

Ingredienser:
2 cl. Licor 43
2 cl. London Hill Gin
4 cl. Sun-Ripe
Fylles opp med Sprite

Fremgangsmåte:
Benytt longdrinkglass.
Mikses. Hel Limeskive snittes og settes på kanten av glasset.

Jann-Inge Nilssen, Grand Bar i Tromsø
Nr. 3 i Licor 43-mesterskapet 2004
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her