Også Øksfjord uten hotell?

Mens deler av hotellbransjen opplever gyldne tider er det andre som sliter. Også Øksfjord kan bli uten hotell.
Redaksjonen
08 August 2007 - 16:00

I går nevnte vi Brygga Hotell i Lødingen som stenger dørene. Dermed er det stor fare for at Lødingen blir uten hotell.
 
Nå ser det stygt ut også for Øksfjord hotell i Finnmark. Hotellet har vært til salgs de to siste årene. Problemet er at det ikke har kommet inn et eneste bud. Derfor stenger Torunn og Gunnar Olafson dørene 1. oktober. De er utslitt og klarer ikke mer.
 
To millioner
Den tekniske verdien, altså hva det vil koste å bygge et tilsvarende bygg i dag, er beregnet til vel 6,7 millioner kroner. Men i følge en eiendomsmegler i Hammerfest er markedsverdien på to millioner kroner.
 
Gunnar Olafson ønsker 2,5 millioner for det han betrakter som sitt livsverk, inklusive inventar og utstyr, skriver Finnmark Dagblad.
 
Hotellet ble bygd på 70-tallet, etter at en statlig kommisjon hadde reist rundt og vurdert hvor det var aktuelt å bygge såkalte samfunnshotell. Det var snakk om overnattings- og spisesteder som var nødvendige for samfunn som Øksfjord og andre steder, blant annet på finnmarkskysten.
 
Konkursbo
Gunnar Olafson overtok et konkursbo i mars 1983. Det vil si at han ville kunne ha feiret 25-årsjubileum til våren, hvis ikke helsa hadde sagt stopp.
 
- Lysten til å drive er fortsatt der, men vi må begge velge å ta vare på det vi har igjen av helse, sier hotellparet.
 
Vil drive
Therese Wilhelmsen fra Øksfjord har lyst til å overta. Hun har jobbet en god del på hotellet og mener det skal være mulig å tjene penger der. Helsa til eierne har begrenset driften den siste tiden. Blant annet står en nyinnredet pub stengt det meste av tiden.
 
Men for å kunne kjøpe, trenger hun penger hun ikke har. Det er ikke mulig å låne hele kjøpesummen på 2,5 millioner. Et slikt lån tror hun heller ikke det hadde vært mulig å betjene. Derfor tok hun kontakt med kommunen for å be om hjelp.

Skuffet
- Der fikk jeg beskjed om at jeg kom til å gå konkurs ganske raskt hvis jeg skulle overta hotellet alene. Andre gang hadde jeg med en kompis som kunne tenke seg å bli med. Vi ville forhøre oss om hvordan vi skulle gå fram for å søke om støtte fra kommunen og eventuelt Innovasjon Norge. Vi fikk vite at vi hadde gjort alt for lite og at vi måtte ha mer klart før vi kom igjen. Men vi var jo der for å få råd om hva vi måtte gjøre, sier Wilhelmsen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her