Øl og sprit halv pris!

Flere utesteder i Tromsø opererer med rabatt på øl, vin og sprit. Det vanligste er å gi to til prisen for èn. Nå reagerer Tromsø Kommune.

Juridisk rådgiver hos rådmannen i Tromsø, Trude Kvanli, mener denne alkoholrabatten er svært uheldig. Hun er redd for at folk får i seg for mye alkohol.
 
Priskrig
Det er utestedene tilknyttet RGH gruppen i Tromsø som for tiden kjører denne alkoholrabatten med to drinker til prisen for èn. Totalt utgjør det ni av Tromsøs utesteder og denne praksisen er helt innenfor alkohollovens rammer.
 
Det hele startet da det frittsående utestedet "Solid" i mai begynte å selge billige drinker. RGH har altså svart med halv pris mellom klokken 20 og 00.30 hver fredag og lørdag.
 
Vorspiel
Daglig leder på "Blå Rock", Geir Tore Nordby, mener tilbudet med to drinker til prisen for è n er med på å skape trivsel og liv i byen, og bryr seg ikke om kritikken fra henholdsvis kommunen og diverse andre utesteder.
- Vi ønsker å flytte vorspielene ut på byen, sier Nordby til NRK.
 
Medeier av utestedet "Skarven", Jan Klev liker ikke alkoholrabatt på serveringsstedene.
- Vi kommer ikke til å kutte på prisene. Det er ikke denne typen kunder vi vil ha, sier Klev.
 
Folk jubler
Men det bryr ikke folk seg om. Etter at utestedene begynte med sine tilbud har folk stått i kø for å handle øl, vin og sprit i helgene. Og som ikke det var nok: Også ellers i uka er det priskrig på alkohol. Det er knapt en dag det ikke er ett eller flere utesteder som har "salg".
 
Kilde: NRK

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen