Ole Erik Løkken tok NM i kokkekunst

Ole Erik Løkken heter den nybakte norgesmesteren i kokkekunst til daglig å finne hos Bølgen og Moi på Høvik utenfor Oslo. Overraskende ikke minst for ham selv etter som det bare er 13 måneder siden han tok fagbrevet. NM ble avviklet under matfestivalen i
Redaksjonen
02 September 2001 - 02:00

Det ligger svært mye prestisje å vinne norgesmesterskapet i kokkekunst. Sjefen hans Trond Moi har vunnet det hele tre ganger og vet hva det betyr både for vinneren og restauranten han arbeider på. Moi & co var nok spesielt godt fornøyd med mesterskapet for det var ikke bare Løkken fra restaurantkjeden som gjorde det skarpt. Også Gunnar Hvarnes, fra Bølgen & Moi på Briskeby i Oslo kom til finalen og endte på delt fjerdeplass.
 
Trond Svendgård fra Gastronomisk Institutt tok sølvmedaljen mens Øystein Vallestad Næss fra Neptun Restauranter i Bergen tok bronse. De andre finalistene Bård Greni Karlsen, Gastronomisk Institutt og Ronny Olsbø, Holmenkollen Restaurant, Oslo endte alle på delt fjerdeplass.
 
Vinnermenyen til Ole Erik Løkken så slik ut:
 
Andemedaljong fulgt av sprø andeleverravioli, sellericrème, appelsin-ananassalsa og kryddersjy.
 
Anisglasert uerfilet og blåskjellbastilla, servert med tian av confiserte tomater og løk-fennikelmarmelade, gulrot-ingfæremulsjon og fylt fondantpotet
 
Fragilité med hasselnøttkremis, iskald rips-kanelconsommé og fritert mynteganache.
 
Følgende var med i semifinalen:
 
Bård Greni Karlsen Gastronomisk Institutt, Oslo
Ole-Erik Løkken Bølgen & Moi, Høvik
Øystein Vallestad Næss Neptun Restauranter AS, Bergen
Kjetil Viken Sundvolden Hotel, Krokkleiva
Trond Svendgård Gastronomisk Institutt, Oslo
Lars Erik Vesterdal Bølgen & Moi Briskeby, Oslo
Frank Halvorsen Holmenkollen Park Hotel, 5 stuer, Oslo
Frode Alræk Oro Restaurant, Oslo
Gunnar Hvarnes Bølgen & Moi Brisekby, Oslo
Willy Solvang Walaker Hotell, Solvorn
Arild Vollan Backlund Restaurant, Levanger
Ronny Olsbø Holmenkollen Restauranter, Oslo
 
Disse satt i uttakingsjuryen:
Håvard Ravn Larsen, Oslo, matfaglig konsulent, Bama-Gruppen.
 
Eyvind Hellstrøm, Oslo, restauranteier Bagatelle Restaurant.
 
Jan Kåre Johansen, Steinkjer, opplæringskonsulent, Opplæringskontoret i hotell- og restaurantfag.
 
Sigve Skretting, Stavanger, daglig leder, Gladmat/Buffet.
 
Jan Arne Hove, Ålesund, daglig leder, Hove kafe og catering AS.
 
Norgesmesterskapet i Kokkekunst 2001 ble arrangert i Ålesund for 12. gang i forrige uke. Arrangør er Kokkenes Mesterlaug Møre og Romsdal i regi av Norges Kokkemesteres Landsforening. Mesterskapet er et riksdekkende arrangement. Formålet med mesterskapet er å kåre en norgesmester i kokkekunst og å høyne det gastronomiske nivået i Norge med basis i norske råvarer.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god
Ukens kake
Grønn te-kake

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god

Det er tepulveret som er bedre kjent som matcha som gir den intense grønnfargen. Det bidrar også med en mineralsk karakter som gir kaken en unik smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt
Dagens rett

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt

At noe så enkelt kan være så godt. Her får du essensen av norsk høst med en internasjonal finish.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her