Ølve med nye eiere

Maltølet fra Ølve på Egge Bryggeri vinner stadig nye tilhengere. Nå håper de nye eierne å vinne enda større markeder.
Redaksjonen
06 September 2007 - 09:00

Målgruppen er enda flere restauranter, hoteller og puber.
 
Bryggeriet ble startet av Magne Bjerkem i 2005, men våren 2007 ble bryggeriet kjøpt opp av fem par fra lokalområdet.
 
Flyttet produksjonen
Produksjonen ble flyttet til gården Elnan Vestre - og her er det investert for et sekssifret beløp. 
 
De nye eierne har ambisjoner om å produsere og selge 3.000 liter maltøl i år.
 
Forsiktige
- Vi har vært litt forsiktige med markedsføringen nå i starten, for å få produksjonen opp og gå. Faktisk har vi hatt nok med å produsere etter etterspørselen, sier salgsansvarlig Haakon Kvam - og legger til at man etter oppkjøpet har produsert rundt 2.000 liter av maltølet.
 
Ambisjoner
Bryggeriet produserer to typer maltøl. Det ene er et klassisk irsk-inspirert, mørkt maltøl som minner om en mellomting mellom de klassiske ølmerkene Kilkenny og Guinness. I tillegg brygges det en lysere type øl, som har fått navnet jubileums-øl etter Steinkjers 150-årsjubileum. Begge ølsortene har en alkoholstyrke på 4,7 prosent.
 
Hobby og kultur
De nye eierne av Ølve på Egge Bryggeri AS sier at det foreløpig ikke er mye næring i ølproduksjonen - men at det mest er en blanding mellom hobby og kultur.
- På sikt har vi imidlertid litt større ambisjoner, sier Haakon Kvam og medeier Magnar Hervik til Trønder-avisa.
 
Har avtaler
Bryggeriet har allerede grossistavtaler, og selger maltølet sitt til hoteller, restauranter, puber - samt i en dagligvarebutikk i Steinkjer.
 
Det er spesielt i salget til hoteller, restauranter og puber at bryggeriet håper på å kunne øke.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her