Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 15. oktober

Nyt 8 viner fra en historisk vingård
Foto: (Domaine des Tourelles)

Nyt 8 viner fra en historisk vingård

Nordmenn elsker libanesisk vin! Bli med på denne spennende vinsmakingen og smak hvorfor.
27 September 2024 - 08:38

Det er godt kjent at det til tider har vært utfordrende å produsere vin i Bekaa-dalen, grunnet nærhet til konfliktområdene i midt-østen. Domaine des Tourelles har vært en av de fem vinprodusentene som har holdt stand opp gjennom alle kriser. Og av de rundt 50 produsentene som er etablert i dalen i dag, regnes Domaine des Tourelles for å være den kanskje mest dynamiske og up’n coming – til tross for at det også anses for å være det eldste familievinhuset som fremdeles er i drift.

Familien Brun drev gården helt fram til 2003, og det ikke var noen etterkommere til å videreføre bedriften. Eiendommen ble derfor kjøpt av Elie Issa og Nayla Issa, og i dag er det Elie sin sønn Faouzi, som er vinmaker og herre på gården.

Faouzi Issa tar selv turen til Oslo den 15. oktober for å vise frem 8 spennende viner. Faouzi, som er vaskeekte "Bekaa-boy" har studert ønologi i Montpellier og har fartstid hos René Rostaing i Rhône og Chateau Margaux. Erfaringene herfra har formet vinene i retning bort fra litt tyngre vinstiler mot viner med mer fokus på frukt

Eiendommen besitter 40 ha vinmark og det brukes økologiske prinsipper. Jordsmonnet er jernholdig med høy andel av grus og innslag av kalk. Ingen kunstig vanning. Lave avlinger, nøye seleksjon og spontanfermentering kombinert med lave svovelnivåer sørger for konsentrerte og egenartede viner med sunn, livlig frukt.

Faouzi Issa Foto: Atalla

Gå ikke glipp av denne vinsmakingen! Ta med deg venner og kjære og bli med på en smakfull opplevelse.

Kopi av Krasna Hora.png [40.72 KB]
Endringer kan forekomme

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her