Oppskrifter mot oljeboring

Kan matoppskrifter på trykt papir stoppe oljeboring utenfor Vesterålen?
Redaksjonen
10 Mars 2010 - 15:51

Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja er i alle fall i gang med planleggingen av en kokebok fra Vesterålen og Lofoten, melder vol.no. Med seg på laget har de fått blant annet kjendiskokk Andreas Viestad. Folkeaksjonen mener mat er viktig argument mot oljeboring i utenfor Vesterålen.

- Det er en nasjonal sak å ta vare på mat- og naturressurser. Det er også en nasjonal sak og et historisk veivalg om Norge nå skal si ja eller nei til oljeboring i disse områdene. Derfor er det viktig at folk over hele landet engasjerer seg i denne saken, og at så mange som mulig får en kjennskap og et eierskap til Lofoten, Vesterålen og Senja, for å sikre en bred og opplyst debatt rundt dette viktige spørsmålet, heter det i et brev Folkeaksjonen har sendt ut til kommunene i distriktet.

Bevisstheten rundt og interessen for ren og kortreist mat er på stadig fremgang. En kokebok av den typen vi ser for oss, vil trekke på den eksistrende interessen for mat og matlaging, samtidig som det vil styrke folks bevissthet om matvaresikkerhetsspørsmål generelt og spesifikt for Vesterålen og Lofoten, mener Folkeaksjonen.

- Både fordi oljevirksomhet vil være et alvorlig inngrep i matfatet vårt, og fordi klimaendringer forårsaket av oljevirksomhet ødelegger for matproduksjon i hele verden.

Folkeaksjonen håper de berørte kommunene vil støtte bokutgivelsen med 10.000 kroner hver.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her