Oppskrifter mot oljeboring

Kan matoppskrifter på trykt papir stoppe oljeboring utenfor Vesterålen?

Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja er i alle fall i gang med planleggingen av en kokebok fra Vesterålen og Lofoten, melder vol.no. Med seg på laget har de fått blant annet kjendiskokk Andreas Viestad. Folkeaksjonen mener mat er viktig argument mot oljeboring i utenfor Vesterålen.

- Det er en nasjonal sak å ta vare på mat- og naturressurser. Det er også en nasjonal sak og et historisk veivalg om Norge nå skal si ja eller nei til oljeboring i disse områdene. Derfor er det viktig at folk over hele landet engasjerer seg i denne saken, og at så mange som mulig får en kjennskap og et eierskap til Lofoten, Vesterålen og Senja, for å sikre en bred og opplyst debatt rundt dette viktige spørsmålet, heter det i et brev Folkeaksjonen har sendt ut til kommunene i distriktet.

Bevisstheten rundt og interessen for ren og kortreist mat er på stadig fremgang. En kokebok av den typen vi ser for oss, vil trekke på den eksistrende interessen for mat og matlaging, samtidig som det vil styrke folks bevissthet om matvaresikkerhetsspørsmål generelt og spesifikt for Vesterålen og Lofoten, mener Folkeaksjonen.

- Både fordi oljevirksomhet vil være et alvorlig inngrep i matfatet vårt, og fordi klimaendringer forårsaket av oljevirksomhet ødelegger for matproduksjon i hele verden.

Folkeaksjonen håper de berørte kommunene vil støtte bokutgivelsen med 10.000 kroner hver.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen