Oslo-restauranter taper terreng

Sverige og Danmark fikk flere nye utmerkelser i den nye Michelin-guiden. Norge står på stedet hvil.
16 Mars 2011 - 14:17

Onsdag morgen ble det offentliggjort at Restaurant Oscarsgate, Feinschmecker, Le Canard og Statholdergaarden forsvarer sin ene stjerne i den nye utgaven av Michelins restaurantbibel. Oslo står likevel med én mindre enn i 2010, etter at Terje Ness sa fra seg Hagas stjerne tidligere i vinter.

I Gøteborg fikk restauranten Thörnströms Kök sin første Michelin-stjerne. Dermed står Sverige med til sammen 13 stjerner fordelt på 11 restauranter.

I Danmark ble det ikke delt ut noen nye stjerner denne gangen, men seks steder i København ble tildelt Bib Gourmand, som indikerer god mat til en rimelig pris. Byen har nå 12 spisesteder med en Bib Gourmand, mens Danmark totalt har 11 stjerner fordelt på ti restauranter.

I Oslo forsvarte Oro og Eik hver sin Bib Gourmand.
- Det er utrolig synd for Oslo at vi henger sånn etter. Vi vet ikke helt hva de gjør i Danmark og Sverige, men noe riktig får de til der, sier Robert Lie ved Grefsenkollen til Oslopuls.no. Han håpet på en stjerne i årets utgave, men ble skuffet.

Mange tippet også på en ekstra stjerne til Restaurant Oscarsgate, men kjøkkensjef Björn Svensson sier han ikke er skuffet over å forsvare den ene.

- Vi må ikke glemme at Oslo er en liten by. Alle har opp- og nedturer, og Oslo er litt nede nå. Vi vil komme sterkt tilbake, for det er mye spennende som skjer her. Jeg er selv svensk, og kjenner kulturen i de nordiske landene godt. I Norge ligger man litt etter i forhold til trender og utvikling, sier han.

Ole Johnny Eikefjord ved restaurantene Eik, Fjord og Eik Annen Etage er heller ikke spesielt skuffet over resultatene.
- Nei, i forhold til innbyggertall har vi flere utmerkelser enn København. De har også tre ganger så mange turister. Selv har jeg har aldri hatt noen ambisjoner om å få en stjerne, sier han.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her