Oslo-restauranter taper terreng

Sverige og Danmark fikk flere nye utmerkelser i den nye Michelin-guiden. Norge står på stedet hvil.
16 Mars 2011 - 14:17

Onsdag morgen ble det offentliggjort at Restaurant Oscarsgate, Feinschmecker, Le Canard og Statholdergaarden forsvarer sin ene stjerne i den nye utgaven av Michelins restaurantbibel. Oslo står likevel med én mindre enn i 2010, etter at Terje Ness sa fra seg Hagas stjerne tidligere i vinter.

I Gøteborg fikk restauranten Thörnströms Kök sin første Michelin-stjerne. Dermed står Sverige med til sammen 13 stjerner fordelt på 11 restauranter.

I Danmark ble det ikke delt ut noen nye stjerner denne gangen, men seks steder i København ble tildelt Bib Gourmand, som indikerer god mat til en rimelig pris. Byen har nå 12 spisesteder med en Bib Gourmand, mens Danmark totalt har 11 stjerner fordelt på ti restauranter.

I Oslo forsvarte Oro og Eik hver sin Bib Gourmand.
- Det er utrolig synd for Oslo at vi henger sånn etter. Vi vet ikke helt hva de gjør i Danmark og Sverige, men noe riktig får de til der, sier Robert Lie ved Grefsenkollen til Oslopuls.no. Han håpet på en stjerne i årets utgave, men ble skuffet.

Mange tippet også på en ekstra stjerne til Restaurant Oscarsgate, men kjøkkensjef Björn Svensson sier han ikke er skuffet over å forsvare den ene.

- Vi må ikke glemme at Oslo er en liten by. Alle har opp- og nedturer, og Oslo er litt nede nå. Vi vil komme sterkt tilbake, for det er mye spennende som skjer her. Jeg er selv svensk, og kjenner kulturen i de nordiske landene godt. I Norge ligger man litt etter i forhold til trender og utvikling, sier han.

Ole Johnny Eikefjord ved restaurantene Eik, Fjord og Eik Annen Etage er heller ikke spesielt skuffet over resultatene.
- Nei, i forhold til innbyggertall har vi flere utmerkelser enn København. De har også tre ganger så mange turister. Selv har jeg har aldri hatt noen ambisjoner om å få en stjerne, sier han.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her