Oslo satser på designhoteller

Etter internasjonal suksess med såkalte designhoteller skal det nå komme en rekke slike i Oslo. Konseptet skal gi økte rompriser.
Redaksjonen
11 Juni 2007 - 10:20

Trenden har vært klar internasjonalt de siste årene. Det har poppet opp designhoteller her og der.
 
Til tross for at begrepet designhotell ikke har noen klar definisjon er de fleste enige om at dette er hoteller som preges av et helhetlig design, at det er relativt luksuriøst og at det har en høy grad av personlig service og en historie. Alt dette gjør at rommene kan leies ut til en høyere pris.
 
Det kanskje mest kjente eksempelet på et designhotell er Sanderson i London.
 
Misbrukt
Men designhotell er kanskje det mest misbrukte ordet i hotellbransjen. For eksempel markedsføres Thon Hotell Gyldenløve i Bogstadveien som et designhotell. Her er det 164 rom og stilen er nordisk, lys, luftig og med friske farger.
 
Mange mener likevel at hotellet ikke er et designhotell ettersom det har både kjedenavn og City-merket. Men det er ikke Thon-kjeden enig i.
 
- Det kan godt være at noen mener det, men vi mener det er innholdet, altså interiøret og utformingen, som er det avgjørende. Aktiv bruk av helhetlig design gjør at Gyldenløve skiller seg ut, sier markedsdirektør Turid Nyeggen i Thon-kjeden til Kapital.
 
Flere prosjekter
I Kongens gate finner vi det gamle First Noble House som skal gjenåpnes som Grims Grenka. Men det er flere prosjekter i tillegg til dette. Mange kan for eksempel være fristet til å kalle Choice-kjedens Gabelshus for et designhotell.
 
Det samme gjelder Quality Hotel 33 som kjeden skal drive i det gamle hovedkvarteret til Alcatel på Økern.
 
- Det vil være noe helt annet. Men jeg har for stor respekt for begrepet designhotell til å ville bruke det, sier administrerende direktør Torgeir Silseth.
 
Også Rica-kjeden skal bygge i design-ånd og skal åpne et hotell i Pilestredet. Hotellet skal ha hundre rom og to restauranter. Hotellet skal være ferdig første kvartal i 2009.
 
Dyrere
Normen for et vanlig hotell er at det koster 0,3 årsverk per rom for å drive det. Ettersom designhoteller er bedre utstyrt, har flere detaljer og det er mer å passe på, regner man at det trengs 0,4-0,45 årsverk per rom.
 
Det betyr at kostnadene er høyere for å drive et designhotell, og dette må tas igjen på inntekter.
 
Svaret blir økte rompriser og et håp om færre bedriftsavtaler med store rabatter. Da er det liv laga for designhotellene.
 
Også Rezidor-kjeden har sagt at den skal starte opp en rekke luksushoteller  i løpet av få år.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her