Oslo satser på designhoteller

Etter internasjonal suksess med såkalte designhoteller skal det nå komme en rekke slike i Oslo. Konseptet skal gi økte rompriser.
Redaksjonen
11 Juni 2007 - 11:20

Trenden har vært klar internasjonalt de siste årene. Det har poppet opp designhoteller her og der.
 
Til tross for at begrepet designhotell ikke har noen klar definisjon er de fleste enige om at dette er hoteller som preges av et helhetlig design, at det er relativt luksuriøst og at det har en høy grad av personlig service og en historie. Alt dette gjør at rommene kan leies ut til en høyere pris.
 
Det kanskje mest kjente eksempelet på et designhotell er Sanderson i London.
 
Misbrukt
Men designhotell er kanskje det mest misbrukte ordet i hotellbransjen. For eksempel markedsføres Thon Hotell Gyldenløve i Bogstadveien som et designhotell. Her er det 164 rom og stilen er nordisk, lys, luftig og med friske farger.
 
Mange mener likevel at hotellet ikke er et designhotell ettersom det har både kjedenavn og City-merket. Men det er ikke Thon-kjeden enig i.
 
- Det kan godt være at noen mener det, men vi mener det er innholdet, altså interiøret og utformingen, som er det avgjørende. Aktiv bruk av helhetlig design gjør at Gyldenløve skiller seg ut, sier markedsdirektør Turid Nyeggen i Thon-kjeden til Kapital.
 
Flere prosjekter
I Kongens gate finner vi det gamle First Noble House som skal gjenåpnes som Grims Grenka. Men det er flere prosjekter i tillegg til dette. Mange kan for eksempel være fristet til å kalle Choice-kjedens Gabelshus for et designhotell.
 
Det samme gjelder Quality Hotel 33 som kjeden skal drive i det gamle hovedkvarteret til Alcatel på Økern.
 
- Det vil være noe helt annet. Men jeg har for stor respekt for begrepet designhotell til å ville bruke det, sier administrerende direktør Torgeir Silseth.
 
Også Rica-kjeden skal bygge i design-ånd og skal åpne et hotell i Pilestredet. Hotellet skal ha hundre rom og to restauranter. Hotellet skal være ferdig første kvartal i 2009.
 
Dyrere
Normen for et vanlig hotell er at det koster 0,3 årsverk per rom for å drive det. Ettersom designhoteller er bedre utstyrt, har flere detaljer og det er mer å passe på, regner man at det trengs 0,4-0,45 årsverk per rom.
 
Det betyr at kostnadene er høyere for å drive et designhotell, og dette må tas igjen på inntekter.
 
Svaret blir økte rompriser og et håp om færre bedriftsavtaler med store rabatter. Da er det liv laga for designhotellene.
 
Også Rezidor-kjeden har sagt at den skal starte opp en rekke luksushoteller  i løpet av få år.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her