Oslo skjenker lengst

Over halvparten av alle utestedene i Oslo skjenker til maksimaltiden.

Regjeringen vil at alle landets utesteder skal stoppe skjenkingen klokken 02.00, mot klokken 03.00 i dag. Utelivsnæringen har reagert kraftig på forslaget. Flere av hovedstedene i Norden praktiserer imidlertid strengere regler enn Norge, skriver Aftenposten.

Flertallet av Oslos 1046 skjenkesteder får skjenke alkohol frem til klokken 03.00 om natten. I Stockholm og Helsingfors stenger majoriteten skjenkingen i tidsrommet mellom midnatt og 02.00.

I Sveriges hovedstad stenger 79 prosent av stedene skjenkingen klokken ett eller tidligere. For å skjenke senere enn klokken ett kreves det en spesiell tillatelse og flere punkter må være oppfylt. Enkelte nattklubber får skjenke helt til klokken fem på morgenen, men må oppfylle enda strengere krav for å få tillatelse.

- Vi forstår ikke at den norske utelivsbransjen sier at tidligere skjenkestopp vil skape så store problemer. Stockholm er ikke en kjedelig by. De klarer seg utmerket som kulturby, selv om flertallet av utestedene stenger langt tidligere enn i Oslo, sier Anne-Karin Kolstad, generalsekretær i Actis, rusfeltets samarbeidsorgan, til Aftenposten.

Oslo politidistrikt støtter forslaget om å kutte skjenketidene, og ønsker også større differensiering av skjenketidene. Politiet mener dette vil spre tidspunktet for når folk reiser hjem fra byen og at risikoen for voldelige episoder når mange samles på ett sted samtidig blir mindre.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen