Oslos beste bartender er kåret

Smirnoff Award For Best Bartender er delt ut for første gang. Prisen tildeles personer som har utmerket seg innenfor yrket det siste året. Formålet er å inspirere og utfordre bransjen, gi folk tro på det de gjør, slik at de fortsetter å gjøre byen til et enda bedre sted å være. For året 2001 gikk prisen til Johannes Myklebust.

Johannes Myklebust (28) har jobbet ved flere av Oslos mest populære utesteder de siste årene; HeadOn, Bar Boca og Bollywood. Om vinneren uttaler en enstemmig jury følgende; "Med sin egen og helt spesielle stil har årets vinner gledet og inspirert oss. Han er en inspirasjonskilde for kolleger. Årets vinner utøver yrket med stolthet, faglig dyktighet, kreativitet og eleganse og er et eksempel til etterfølgelse"
 
Prisen ble overrakt i forbindelse med utdelingen av avisen NATT&DAGs årlige prisdryss til urbane lokomotiv. I tillegg til et diplom mottok årets bartender en langweekend til Island for to personer. Turen er en skikkelig islandsk cocktail bestående av overnatting på første klasses hotell, gratis leiebil, ridetur, et besøk til The Blue Lagoon, en grundig gjennomgang av islandsk uteliv med mere.
 
Mer enn en bransjepris
Smirnoff Award For Best Bartender legger like stor vekt på bartenderens faglige kvalifikasjoner som de menneskelige. Formålet med prisen er å inspirere og utfordre folk som har utmerket seg innenfor barfaget, gi folk tro på det de gjør, slik at de fortsetter å gjøre byen til et enda bedre sted å være. Prisen er således noe mer enn nok en bransjepris.
 
- Vi tror at kvaliteten på byens kulturliv kan måles i kvaliteten på dens uteliv. Smirnoff Award For Best Bartender fokuserer på den levende bykulturen hvor bartenderen er en sentral figur, sier juryformann Jesper Lind. I tillegg til Lind har juryen bestått av Jan Vardøen (Bar Boca), Annette Fosaas (Guinness UDV), David Birger Johansen (Guinness UDV) og Espen Sletner (Disco).

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Julemat Drikke til julematen

Den definitive guiden: Slik finner du passende øl til alle julens måltider

I julen er måltidene mange, og ølet er en selvskreven ledsager. Derfor har vi satt sammen en oversikt for alle som lurer på hva de skal drikke til de ulike måltidene. Deriblant også mellommåltidene (les godteriene), som det raskt kan bli litt for mange av på denne tiden av året. Les hele saken

Til toppen